erwin_denissenDinsdag 4 maart trad het Sneeker bekerteam aan tegen Emmeloord. Inzet was een plek in de finale van de FSB-beker.

De polderbewoners waren ruim op tijd, zodat er precies om kwart voor acht in een ontspannen sfeer begonnen kon worden.

De loting bepaalde dat Jouke en Douwe met zwart moesten spelen, terwijl Selwin en Erwin de witte stukken moesten aanvoeren.

Zoals de laatste tijd wel vaker voorkomt was Erwin als eerste uit. Dit keer helaas met een nul, omdat hij de laatste tijd te weinig tijd (zeg maar geen) aan zijn openingstheorie heeft besteed. Toen hij zijn tegenstander, Nico Lemsom, ook nog de gelegenheid gaf om gratis op h2 in te slaan, was het al snel over en uit.

Douwe speelde tegen de senior van Emmeloord, oud-Sneker Henk Valkema. Douwe begon sterk, maar moest toen toezien hoe Henk goed terugkwam en een pion veroverde. Groot was de opluchting van Douwe toen Henk remise aanbood.

Jouke speelde tegen Timo Koffeman. Deze offerde een pion voor een betere pionnenstructuur en lange tijd leek het er op, dat het op remise uit zou draaien. Jouke kon echter telkens kleine dreigingen in de stelling weven en verleidde zijn tegenstander tot het plaatsen van een kwaliteitsoffer. Dit bleek incorrect, waarna Jouke de winst niet meer uit handen gaf.

Selwin trof een oude bekende aan de overkant van het bord. De ongelukkige nederlaag in de competitie tegen Frank Hoogenboom was nog niet vergeten en Selwin was er op gebrand om die fout recht te zetten.

Een rustig opgezette partij werd steeds scherper toen Frank op de damevleugel oprukte en Selwin de koningsvleugel onder druk zette. Dit kostte veel denktijd, maar Selwin had goed gerekend. Nadat hij een kwaliteit voor kwam te staan vond hij, met telkens maar een paar seconden beschikbaar per zet, op een vol bord het matnet.

Al met al een enerverende avond en een mooie 2½-1½ overwinning!

Nog één wedstrijd winnen en we zijn bekerkampioen!

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s