Afgelopen woensdag mocht het bekerteam in de eerste ronde aantreden tegen Bakkeveen. Na een voorspoedige reis (‘we moeten hier ergens aan de linker- of de rechterkant zijn’) arriveerden de eerste drie spelers om half acht in het sfeervolle ‘de Stripe’ in Wijnjewoude. Vlak daarna meldde ook Floyd zich, zodat we ruim op tijd compleet waren.

Omdat ook het Bakkeveenster team al aanwezig was, konden we al ruim voor kwart voor acht aan de wedstrijd beginnen. De loting bepaalde dat wij wit op de oneven borden hadden, en dus zwart op de even borden.

Op bord 1 ging het heel rap: met een klein trucje wist Joe een pion te winnen, waarna bijna alle stukken werden geruild. Na slechts drie kwartier spelen was er een eindspel van K+P+7p tegen K+L+6p overgebleven. Dit soort eindspelen is Joe wel toevertrouwd en toen er nog een tweede pion werd veroverd was het eerste punt binnen. (1-0)

Op twee trof ik een jeugdspeler aan. Tijd dus voor een van mijn meer dubieuze openingen. Elf zetten lang was er niets aan de hand, maar op de twaalfde ging het fout en vergaloppeerde mijn tegenstander zich. Zijn paard ging linksaf waar het naar rechts had gemoeten. Toen mijn knol vervolgens ten strijde trok bood ook de denktank waar Jorn zich in terugtrok geen redding weer. (2-0)

De twee sterkste spelers van Bakkeveen zaten op de borden drie en vier. Floyd, op vier, kwam in het begin iets gedrukt te staan, maar met een paar geniepige zetjes nam hij het initiatief over. In een comfortabele stelling bood hij remise aan, wat door zijn tegenstander bijna onmiddellijk werd aangenomen. Hierdoor was de winst binnen! (2,5-0,5)

Dirk Sieds, na jaren afwezigheid weer terug bij de club, mocht aantreden tegen de, op papier, sterkste tegenstander. Na een gambietvariant waarin vier namen voor komen stond hij weliswaar een pion achter, maar had hij wel het initiatief. Dit initiatief werd langzaam minder, maar een paardvorkje leverde een kwaliteit op. Misschien heeft er meer ingezeten, maar uiteindelijk restte er een eindspel dat niet meer te winnen was. (3-1)

 

T

Bakkeveen

1727

Sneek

1715

1

3

 

1.

Ben de Vries

1664

Joe Hania

1825

0

1

 

2.

Jorn Brouwer

1582

Erwin Denissen

1801

0

1

 

3.

Dirk Muller

1879

Dirk-Sieds Nolles

1691

½

½

 

4.

Gerrit Meppelink

1782

Floyd Franken

1544

½

½

 

Een mooie start! We zitten nu bij de laatste acht! De volgende ronde is thuis tegen de mannen van Franeker.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s