Maandag 16 maart was de halve finale van de FSB-beker in en tegen Heerenveen. Onze min of meer vaste chauffeur en reisleider Joe was verhinderd, zodat de taken verdeeld moesten worden.

Chauffeur werd Arnaud en Dirk Sieds wierp zich als reisleider op.

De speellocatie van Heerenveen is sinds enige tijd Trinitas in Heerenveen. De aanwijzingen van de reisleider trouw volgend waren we ruim op tijd bij Trinitas. Enigszins ongerust waren we wel, want het was er pikkedonker. Na een kwartiertje blauwbekken toch maar eens op de kaart gekeken: we waren bij de verkeerde Trinitas! Gelukkig ligt zalencentrum Trinitas vlakbij het kerkgebouw Trinitas, en vijf voor half acht waren we op de goede plek.

Heerenveen had doorgegeven dat we uiterlijk half acht moesten beginnen, dus we waren net op tijd.

Wij wel. De Heerenveen-spelers hadden deze boodschap blijkbaar niet mee gekregen, want zij druppelden pas rond kwart voor acht binnen.

Maar goed, we konden in ieder geval schaken. En het werd een boeiende avond.

Floyd, die op bord 4 als vervanger van Joe speelde, trof ook een invaller, Hein van der Wijk. Hein manoeuvreerde in de opening wat handiger dan Floyd, waardoor Hein twee pionnen voor kwam.

Floyd gaf niet op, rechtte de rug, won een pion terug, maar moest uiteindelijk toch zwichten voor de oprukkende pionnen.

Arnaud trof Ferdi van Bavel op twee. Nadat Ferdi kort had gerokeerd bracht Arnaud zijn koning op de damesvleugel in veiligheid, waarna de belegering van een geïsoleerde d-pion kon beginnen. Ferdi zag geen goede voortzetting, dacht erg, erg lang na en kwam (dus) in tijdnood. Prettig voor Arnaud, die daardoor genoeg tijd had om een winnende strategie te bedenken. Voordat het ook voor Arnaud krapjes werd was de strijd gestreden en stond het weer gelijk.

Op het eerste bord zat ik, met zwart, tegenover Arjen Pragt. Meer dan drie-en-een-half uur liep Arjen zich stuk op mijn in beton gegoten stelling. Toen de tijdnood een rol begon te spelen dacht ik een pionnetje te kunnen winnen. Helaas, ik had niet ver genoeg doorgerekend en moest een stuk inleveren. Twee grafzetten later stond ik mat.

Alles hing dus af van Dirk Sieds. Tegen Tjeerd Siblesz, op bord drie, had hij het initiatief en het kostte Tjeerd zeeën van tijd om alle dreigingen af te wenden. In tijdnood werden de dreigingen te groot en won Dirk Sieds twee pionnen. Het eindspel van K+T+2p tegen K+T werd uiteindelijk, met een beetje hulp van Tjeerd, door Dirk Sieds gewonnen.

2-2 en tijd voor vluggeren.

Vluggeren is niet de favoriete bezigheid van Arnaud en hij verloor dan ook geruisloos. Ook Dirk Sieds kwam er niet aan te pas. Ik kwam bijzonder goed uit de opening, maar miste een paar winstkansen en kwam in een eindspel met ongelijke lopers terecht. Remise dus. Floyd tenslotte revancheerde zich voor de nederlaag in de reguliere partij en walste over zijn tegenstander heen.

Verloren, maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. Vier goede partijen en een zeer draaglijke score tegen hoger gerate tegenstanders.

Volgend seizoen beginnen we weer van voren af aan!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s