Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • More news...

Bezoekers

Today 38

Yesterday 132

Week 170

Month 2125

All 160124

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Dinsdag 22 november, de eerste echte ronde van de FSB-beker. Tegenstander is Mid-Fryslân.

Mid-Fryslân, een vereniging die de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg timmert en die de laatste jaren met de nodige versterkingen is opgeklommen tot de promotieklasse.

Gelukkig voor Sneek hadden de Akkrumers een aantal sterke spelers niet opgesteld. Omdat ook wij niet in onze sterke opstelling konden spelen leek het er op dat het een spannende wedstrijd zou kunnen worden.

Bij het voorlezen van de opstelling een kleine verrassing: Mid-Fryslân had de sterkste speler op bord 3 geplaatst en bord 1 over gelaten aan de man die wat later zou komen.

Nadat arbiter Wytze, foutloos als altijd, voor de kleuren had geloot kon er worden gestart.

Wytse, op 4, speelde, en niet alleen volgens eigen zeggen, als een krant. Hij verloor een pion en dat allemaal zonder enige compensatie. Hij was dan ook stomverbaasd toen zijn tegenstander remise aanbood. Het overleg met de teamleider was zeer kort en de eerste uitslag van de avond was een feit: 0,5-0,5.

Dirk Sieds mocht in de opening straffeloos inslaan op f7. Einde oefening zou je denken, maar zijn tegenstander bleef nog lang tegenstribbelen. Uiteindelijk was het stellingsvoordeel van Dirk Sieds toch beslissend: 1,5-0,5.

Ik speelde tegen Sipke de Schiffart, zo langzamerhand een oudgediende in de Friese schaakwereld. De druk op de koningsvleugel was vervelend maar niet verontrustend. Waarom offerde ik dan een pion op de damevleugel? Het leek wel kansrijk, maar het had niet heel veel om het lijf. Uiteindelijk kwam er een ongelijkeloper-eindspel met een pion minder op het bord. Met het oog op de stand bleef Sipke doorspelen. En helaas, net toen ik dacht remise in handen te hebben, maakte Sipke met enkele mooie krachtzetten een einde aan mijn droom: 1,5-1,5.

Aan bord 1 een waar Koningsdrama. Nadat Wim bijna drie kwartier had gewacht op zijn tegenstander, opende die met het door Wim zo verfoeide 1. f4. Na het nodige duw- en trekwerk was er een remise-achtig eindspel op het bord gekomen. Peter bleef doorspelen want hij dacht dat hij moest winnen. Hij dacht bij 2-2 de uitslagen van de borden 4 (remise) en 3 (winst voor MF) zouden vervallen. Hij ging dus forceren.

En verloor. Einduitslag 2,5-1,5 voor Sneek.

Het verlies voor Mid-Fryslân werd nog wat zuurder toen bleek dat Peter vergeten was dat er eerst nog gevluggerd moest worden!

Al met al een wat gelukkige overwinning, maar wat doet het er toe? We zijn door!

De volgende ronde is tegen Steenwijk, dat Jurjen Tolsma in de verlenging wist te verslaan: 2-2 na de gewone partijen en 2-2 na vluggeren, waarna de tie-break regel werd toegepast.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek