Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 33

Yesterday 32

Week 98

Month 315

All 122534

Currently are 9 guests and no members online

Dinsdag 22 november, de eerste echte ronde van de FSB-beker. Tegenstander is Mid-Fryslân.

Mid-Fryslân, een vereniging die de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg timmert en die de laatste jaren met de nodige versterkingen is opgeklommen tot de promotieklasse.

Gelukkig voor Sneek hadden de Akkrumers een aantal sterke spelers niet opgesteld. Omdat ook wij niet in onze sterke opstelling konden spelen leek het er op dat het een spannende wedstrijd zou kunnen worden.

Bij het voorlezen van de opstelling een kleine verrassing: Mid-Fryslân had de sterkste speler op bord 3 geplaatst en bord 1 over gelaten aan de man die wat later zou komen.

Nadat arbiter Wytze, foutloos als altijd, voor de kleuren had geloot kon er worden gestart.

Wytse, op 4, speelde, en niet alleen volgens eigen zeggen, als een krant. Hij verloor een pion en dat allemaal zonder enige compensatie. Hij was dan ook stomverbaasd toen zijn tegenstander remise aanbood. Het overleg met de teamleider was zeer kort en de eerste uitslag van de avond was een feit: 0,5-0,5.

Dirk Sieds mocht in de opening straffeloos inslaan op f7. Einde oefening zou je denken, maar zijn tegenstander bleef nog lang tegenstribbelen. Uiteindelijk was het stellingsvoordeel van Dirk Sieds toch beslissend: 1,5-0,5.

Ik speelde tegen Sipke de Schiffart, zo langzamerhand een oudgediende in de Friese schaakwereld. De druk op de koningsvleugel was vervelend maar niet verontrustend. Waarom offerde ik dan een pion op de damevleugel? Het leek wel kansrijk, maar het had niet heel veel om het lijf. Uiteindelijk kwam er een ongelijkeloper-eindspel met een pion minder op het bord. Met het oog op de stand bleef Sipke doorspelen. En helaas, net toen ik dacht remise in handen te hebben, maakte Sipke met enkele mooie krachtzetten een einde aan mijn droom: 1,5-1,5.

Aan bord 1 een waar Koningsdrama. Nadat Wim bijna drie kwartier had gewacht op zijn tegenstander, opende die met het door Wim zo verfoeide 1. f4. Na het nodige duw- en trekwerk was er een remise-achtig eindspel op het bord gekomen. Peter bleef doorspelen want hij dacht dat hij moest winnen. Hij dacht bij 2-2 de uitslagen van de borden 4 (remise) en 3 (winst voor MF) zouden vervallen. Hij ging dus forceren.

En verloor. Einduitslag 2,5-1,5 voor Sneek.

Het verlies voor Mid-Fryslân werd nog wat zuurder toen bleek dat Peter vergeten was dat er eerst nog gevluggerd moest worden!

Al met al een wat gelukkige overwinning, maar wat doet het er toe? We zijn door!

De volgende ronde is tegen Steenwijk, dat Jurjen Tolsma in de verlenging wist te verslaan: 2-2 na de gewone partijen en 2-2 na vluggeren, waarna de tie-break regel werd toegepast.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek