Om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess: https://lichess.org/team/schaakclub-sneek

De link van de teambattle zondag 31 mei: https://lichess.org/tournament/nzHtUgB7. Hiervoor is lidmaatschap van Schaakclub Sneek op Lichess nodig. Zodra je lid bent van deze club kun je je direct aanmelden voor het toernooi (en daarna veilig het tabblad sluiten).

Het is inmiddels al de vierde keer dat onze club deelnam aan de teambattle op zondagavond, en voor de tweede keer dat dit in de derde klasse gebeurde. Nu is de teambattle nog een nieuw initiatief, waardoor er veel sterke clubs nog niet deelnamen. Dit had voor onze klasse ook zijn gevolgen, want het niveau vergeleken met vorige week was een stuk hoger geworden.

Met deze keer acht man (@Erwin1963 debuteerde) waren we deze keer op voorhand dan ook niet favoriet om te promoveren. Vrij snel na het begin werd ook duidelijk dat wij niet zouden stunten en zouden strijden om een plaats in de subtop. Na een goede rush richting het einde haalden wij dan ook het maximaal haalbare met een derde plaats, achter degradanten Spijkenisse en Paard d4.

31 5 Uitslag

Naast mijn eigen uitstekende score waren er meerdere spelers die goed scoorden, waarbij met name @Mudshark opviel. Een veertiende plaats, tussen allerlei 2100+ spelers was een fraai hoogtepunt. Voor @schrambo, @cpkuitert en @zeehek liep de avond helaas iets minder, maar als zij volgende week hun normale niveau weer halen gaan we zeker om promotie meedoen.

 

Partijanalyses

Puzzels

1. Zwart heeft al voordeel door het loperpaar, maar kan nu materiaal binnenhalen

2. Het momentum ligt duidelijk bij zwart, maar wat is de meest overtuigende manier om de winst te pakken?

3. Kan zwart hier veilig op e4 slaan?

4. Hoe kan wit optimaal gebruik maken van de positionele voordelen?

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s