Om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess: https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess.

De link van de teambattle zondag 28 juni: https://lichess.org/tournament/cM1Dm9xV . Hiervoor is lidmaatschap van Schaakclub Sneek op Lichess nodig. Zodra je lid bent van deze club kun je je direct aanmelden voor het toernooi (en daarna veilig het tabblad sluiten). Als er ergens in het proces problemen zijn, laat dan vooral weten. Aanmelden kan de hele week door. DIT IS DE LAATSTE TEAMBATTLE VOOR DE ZOMER.

Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Dat is waar het in ieder geval sterk op leek voor ons deze week. In de vernieuwde, versterkte, derde klasse hadden we vooraf zeker kans op handhaving, wat dan ook wel een beetje de doelstelling was. Al voor de wedstrijd begon kregen we alleen al enkele tegenvallers te verwerken door een kleinere opkomst en weinig versterking.

 

Toch zag het er niet eens zo slecht uit voor ons tijdens de eerste helft. We streden om plaats acht, die recht zou geven op handhaving. De tweede helft was ons tempo echter niet meer goed genoeg en zakten we naar de onderste plaats, die we ook niet meer verlieten. Volgende week in de vierde klasse nog 1 keer knallen om de teambattles goed af te sluiten. Vandaag wil ik in ieder geval mijn teamgenoten bedanken, @cpkuitert, @schrambo, @murk65, @Arrthew90cp, @erwin1963, @ikbennemo, @Grutsk en nieuwkomer @dewyts. Over mijn eigen prestaties zal ik niet al te veel schrijven, gezien het algehele drama van mijn partijen. Toch was onze gemiddelde TPR hoger dan de gemiddelde rating, wat de grote klasse van het spel van de rest van het team aangeeft.

20200621 Uitslag

 

Zoals gezegd, volgende week de laatste keer. Hopelijk kan iedereen nog een keer meedoen om het seizoen op een goede manier af te sluiten. Misschien dat we dan nog een keer een tafellaken kunnen zijn.

Partijanalyses