Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 18

Yesterday 133

Week 397

Month 2091

All 151486

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/3w6Vf5TT . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

Na de krappe handhaving van vorige week zat de schrik er misschien een beetje in bij Sneek. Het doel veranderde toch een beetje van meedoen in de subtop naar handhaving in de tweede klasse. 

 Gelukkig leek het erop dat de teleurstelling van vorige week een eenmalige uitschieter naar beneden was, want deze week was een vijfde plaats het resultaat, slechts drie punten verschil met de vierde en elf met de derde plaats. Kampioenschap was wel ver weg, dat lijkt toch vooral weggelegd voor degradanten van de eerste klasse of een sterk opstomend team dat te laag is ingedeeld. Voor ons zit zo’n uitschieter er misschien een keer in, maar dan moet alles meezitten.

29201108 uitslag

Met deze uitslag zijn we, uiteraard, weer ingedeeld in de tweede klasse. Een plekje in de middenmoot of subtop lijkt me weer een realistisch doel. Toch wel de oproep om zo veel mogelijk mee te doen, al is het maar omdat het op het moment het dichtste bij een avondje schaken met je clubgenoten is.

Puzzels

29201108 1 

1. Uit Selwink - Alapin94.

Welke combinatie maakt gebruik van de uitgelokte verzwakking?

29201108 2

2. Uit Selwink - Socrates-2020.

Een positionele puzzel. Hoe maakt wit gebruik van de koning in het midden?

3. Uit Selwink – Socrates-2020.

Zwart vond in de partij geen efficiënte oplossing voor zijn problemen, en verloor na mijn combinatie materiaal.

29201108 4

4. Uit schrambo – Kwa-Yong.

Wit lijkt in de problemen, maar schijn bedriegt hier.

29201108 5

5. Uit schrambo – El_Giganto.

Zwart lijkt zijn zaakjes in deze stelling prima in orde te hebben, maar toch is er hier voor wit een combinatie die gebruik maakt van de koning in het midden.

29201108 6

6. Uit Govert – cpkuitert.

Zwart staat natuurlijk al heel overwegend, maar miste hier wel een kans om de partij af te maken met een typisch motief.

29201108 7

7. Uit Mudshark – mariellemeijs-61.

Ook hier een gemiste kans. Na wat rekenwerk kan wit hier namelijk een stuk winnen.

29201108 8

8. Uit Grutsk – henk2020.

Het thema lijkt hier duidelijk: onderste rij

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek