Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 16

Yesterday 133

Week 395

Month 2089

All 151484

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/cIRMyiB4 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.


 De tweede klasse begint toch wel als ons thuis op de zondagavond te voelen, want al voor de zesde week op rij mochten wij hier onze teambattle afwerken. Deze week zag het er in het begin alleen wel aardig slecht uit, met slechts vier actieve spelers, waarvan 1 (ikzelf) ook nog eens enorm zat te prutsen.

Gelukkig kwamen er al snel vier spelers bij, waardoor we op 8 spelers zaten. Toen bij mij ook de turbo nog aanging was handhaving al vrij snel verzekerd. Uiteindelijk wisten we zelfs de vijfde plaats weer te behalen. Minpuntje was dat de interesse wat terug lijkt te lopen, waardoor er 3 clubs geen volwaardig achttal konden gebruiken. Gunstig voor onze uitslag natuurlijk, maar slecht nieuws voor de teambattles. Het zou me niet verbazen als binnenkort het einde van deze reeks aangekondigd wordt.

20201115 Uitslag

Maar voorlopig gaan we in ieder geval nog lekker door in de tweede klasse, en houden we de goede moed erin. En gelukkig ook deze week weer leuke en leerzame puzzeltjes.

Puzzels

20201115 1

Uit Selwink – Teamplayer2_0.

Zwart heeft zojuist e5-e4 gespeeld, met het idee om de dame aan te vallen en de verdediger van het paard dus uit te schakelen. Het simpele Pxe7+ had al voordeel opgeleverd, maar mijn zet bleek een stuk pijnlijker voor zwart.

20201115 2

Uit Selwink – Bao6Dur.

Zwart heeft zojuist Pa5 gespeeld, een behoorlijk ongelukkige zet. Hoe werd dit duidelijk?

20201115 3

Uit Teamplayer2_0 – Selwink.

Wit heeft een pion minder, maar wel compensatie door de activiteit en het ruimtevoordeel. Zwart kan dat probleem hier echter overtuigend oplossen.

20201115 4

Uit schrambo – ovenfrikandel.

Zwart lijkt hier de verdediging aardig op orde te hebben, maar schijn bedriegt.

20201115 5

Uit dewyts – crabbyappleton.

Zwart had in deze stelling een kans om het pionneneindspel te winnen, maar miste deze, waarna wit uiteindelijk toch wist te winnen.

29201108 6

Uit dewyts – henk2020.

Wit heeft wat meer activiteit, en na de volgende zet stort de stelling van zwart volledig in

20201115 7

Uit zeehek – jezusniek.

Zwart mist hier een grote kans om de partij te beslissen.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek