Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 4

Yesterday 105

Week 688

Month 2480

All 188578

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/iSYhRmJ5 . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

Het wordt steeds lastiger om een originele openingszin te verzinnen over de zondagse teambattle in de tweede klasse, maar bij deze is het toch weer gelukt. Met slechts zeven spelers begonnen we aan het toernooi, dat de eerste anderhalf uur bijzonder spannend was.

Sneek speelde zo rond de vierde/vijfde plek, maar met een zeer overbrugbare achterstand op de koplopers. In het laatste uur voelden we toch wel het gebrek aan spelers, waardoor onze eindsprint niet bepaald van de grond kwam. Hierdoor eindigden we uiteindelijk op de veilige achtste plek. Het resultaat is niet zo erg als de titel doet vermoeden, want het verschil met de nummer 4 was net zo groot als het verschil met de nummer 9, namelijk 13 punten. Toch zou het mooi zijn als er volgende week weer wat meer deelname is, want met een betere eindsprint moet een podium er toch wel weer eens in zitten.

20201129 Uitslag

Volgende week is het weer tweede klasse uiteraard, en de meeste oude bekende teams zijn er ook weer bij. Hopelijk kunnen we eens met tien of meer spelers komen en met een beetje geluk zelfs een gooi naar promotie doen. De eerste negentig minuten hebben me ervan overtuigd dat het mogelijk is. Voor wie mee wil doen, maar zich nog zorgen maakt over zijn scherpte, hieronder weer wat puzzels om op te lossen.

Puzzels

 20201129 1   

Uit Selwink – ASCC

De penning van het paard lijkt niet heel erg, doordat f6 drie keer gedekt is.

Toch is deze penning beslissend voor wit.

20201129 2  

Uit Selwink – Arkdy

In deze typische Alapin-structuur heeft wit zijn stukken al goed klaarstaan.

In deze stelling zit er een thematische doorbraak in die tot groot voordeel leidt

20201129 3

 Uit Selwink – Blaar

Het is nog niet direct duidelijk hoe wit de penning kan benutten na afruil op e4,

maar in de partij lukte het me om de snelle winst te vinden.

20201129 4  

Uit Selwink – Blaar

In een andere partij tegen dezelfde tegenstander miste ik wel een kans

om de partij snel in mijn voordeel te besliss

20201129 5

 Uit Ziryab – Selwink

Wit heeft wat zwakke velden en diagonalen, en dat wordt nu pijnlijk duidelijk

20201129 6  

Uit Arrthew90cp – HansTuit

Zwart heeft een stuk geofferd en had dat net terug kunnen winnen.

In plaats daarvan koos hij ervoor om eerst op f3 te ruilen.

Waarom was dat een slecht plan?

20201129 7

 Uit schrambo – Korenchess

Het lijkt logisch: de loper ontwikkelen en tegelijk een penning opzetten.

Toch is het hier onhandig, zoals wit aantoonde

20201129 8

 Uit Nivek2400 – schrambo

Zwart heeft zojuist een creatieve zet gespeeld, die niet werkte.

Wit strafte het gelukkig niet af

20201129 9  

Uit schrambo – PeterMergelsberg

Wit heeft een initiatief op de koningsvleugel,

maar hoe werd hier de doorbraak geforceerd?

20201129 10  

Uit iAmNotVeryGood – murk65

De koning van wit staat erg ongelukkig op f3,

zoals zwart hier had kunnen bewijzen.

20201129 11  

Uit jezusniek – murk65

Met welke combinatie had zwart alle druk op zijn koningsvleugel kunnen weghalen,

met pionwinst als bonus?

20201129 12  

Uit zeehek – Qamikaze

Wit heeft al een gewonnen eindspel, maar vond hier een snellere winst.

 

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek