Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • INFO
  22-01-2021
  Op de site van schaakclub Haren las ik het overlijden van Frank vn Indië, vroeger bekend als Frank Emahr. Jarenlang lid geweest van schaakclub Sneek. Een bijzonder en kleurrijk man. Ik mocht 'm...
 • Onlineschaak
  21-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 130

Yesterday 148

Week 731

Month 3303

All 138850

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/MrsxMRmR . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.


 Ook de een-na-laatste teambattle mocht Sneek weer in de tweede klasse spelen. Het doel is elke week eigenlijk hetzelfde, handhaven in die tweede klasse. We zijn al een paar keer nipt ontsnapt, en ook deze week zaten we weer dichtbij.

Het begon heel goed, met een strijd om de derde plek in het verschiet, maar naar het einde toe begonnen de resultaten toch behoorlijk tegen te vallen. Uiteindelijk was het jojo-en in de degradatiestrijd, en veerde Sneek op het laatste moment precies genoeg omhoog om weer handhaving te verzekeren. Na alles wat we eerder gedaan hebben zou je eigenlijk ook niets anders meer verwachten.

 20201220 Uitslag

Volgende week is het dus alweer de laatste teambattle. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet mee hoeft te doen (als je eerder meedeed) of mag doen (als je dat nog niet eerder hebt gedaan). Het is zoals altijd, hoe meer zielen hoe meer vreugd. In het verslag van volgende week uiteraard ook de oplossingen van alle puzzels van de afgelopen weken.

Puzzels

20201220 1  

Uit Selwink – Appsthatheyshouldnt

Direct maar even een lastige om met de deur in huis te vallen. De truc is om gebruik te maken van de verzwakte diagonaal a2-g8.
 

20201220 2

Uit Selwink – Appsthatheyshouldnt

Na wat gepruts van mijn kant kwam deze stelling op het bord, waar zwart net behoorlijk heeft geblunderd.

20201220 3

Uit Selwink – RaphaelVarane

Zwart dacht zojuist een mooie truc te hebben met Lxg3+, maar kwam van een koude kermis thuis

20201220 4

Uit fmolivierh – Selwink

Wit heeft wat compensatie voor de pion: open lijnen en activiteit. Met de laatste zet hoopte hij druk op e6 te zetten, maar in plaats daarvan was de volgende zet van zwart genoeg voor opgave

20201220 5

Uit Yippie-kay-yee – Selwink

Zwart heeft zojuist een val gezet waar wit met open ogen intuinde

20201220 6

Uit Selwink – PhilIvey

Een paar stukken van zwart blijken hier nogal onhandig te staan.

20201220 7

Uit griemer – murk65

Wit miste hier gelukkig een kans om een pion te winne

20201220 8

Uit Ardbeg17 – sanne8jaar

Wit heeft eerder in gewonnen stelling de dame weggegeven, maar kreeg in deze stelling de kans om alsnog te winnen. (Wit miste deze zet, maar won uiteindelijk alsnog. Vraag me niet hoe)

20201220 9

Uit DirV – Ardbeg17

Hoe kreeg zwart hier een winnende aanval?

20201220 10

Uit Moucer – schrambo

Hoe kan zwart hier gebruikmaken van de sterke vrijpion?

20201220 11

Uit schrambo – BLAAR

Zwart had hier gebruik kunnen maken van de koning in het midden

20201220 12

Uit schrambo – CharlesKuij

Wit heeft een pion meer en het initiatief, en had hier zwart in een volledige houdgreep kunnen plaatsen

20201220 13

Uit BlackSquareTerror – Mudshark

Hoe kreeg zwart hier een vernietigende aanval?

20201220 14

Uit zeehek – trumpisgek

Zwart speelde hier het ongelukkige 19… Dh4??, waarna 20. Dxg4+ won voor wit. Hoe had zwart wel een winnende aanval kunnen krijgen?

20201220 15

Uit zeehek – repask314

Wit sloeg hier op f6. Was dat verstandig?

20201220 16

Uit Nenefta – zeehek

Hoe bevrijdde zwart zichzelf hier volledig?

20201220 17

Uit TRWG52 – Kingwarrior100

Hoe kan wit zijn stelling van verloren veranderen in een stelling waar alleen wit op winst kan spelen?

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek