Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  29-07-2021
  Afgelopen dinsdagavond werden de snelschakers blij verrast door de komst van twee aspirant leden. Mathijs en Jacco waren benieuwd of het schaken online net zo ging als achter een bord met een echte...
 • Zomerschaak
  21-07-2021
 • Zomerschaak
  30-06-2021
  Afgelopen dinsdag kwamen alweer voor de derde ronde de schakers bijeen in het clubgebouw om op deze zomeravonden de degens te kruisen. De winnaars van voorgaande edities waren present en ook de...
 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • More news...

Bezoekers

Today 41

Yesterday 128

Week 286

Month 382

All 166764

Currently are 11 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/Yr6jn6Od . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

 

De teambattles zijn terug! Net als in andere sporten bleek de winterstop een stuk korter dan de zomerstop, waardoor we afgelopen zondag alweer de eerste teambattle van de derde serie speelden.

De eerste avond was vooral bedoeld om te kijken waar elk team stond, en in welke klasse elk team thuishoorde. Gevolg was vier klassen, alle vier ongeveer even sterk. In naam speelden wij in de eerste klasse, maar dit betekende dus niets. Wat wel iets betekende was onze uiteindelijke zesde plaats, die goed was voor een hoge gemiddelde TPR, maar bovenal een plek in, jawel, de tweede klasse. Je verwacht het niet.

 2021 01 17 Uitslag

Ook noemenswaardig is het feit dat we ons uitstekend staande hielden in een veld met meerdere titelhouders, waaronder zelfs een grootmeester. Hopelijk kunnen er volgende week nog wat meer spelers meedoen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd! Zoals altijd, kom je er niet uit, er is altijd hulp beschikbaar. Voor een online nazit is er nu ook een WhatsApp groep.

Puzzels

2021 01 17 1 

Uit Rambi73 – Selwink

Alle penningen zijn al vervelend, en ik had de pijn voor wit hier nog erger kunnen (moeten) maken. De vraag is natuurlijk met welke zet.

2021 01 17 2 

Uit sloeber84 – Selwink

Nog een geval van een gemiste kans. Hoe had ik hier de partij direct kunnen beslissen?

2021 01 17 3 

Uit RaphaelVarane – Selwink

Nadat ik eerder een gewonnen eindspel had verknoeid, kreeg ik hier een kans om een stelling met verlieskansen om te zetten in een waar ik nog op winst kon spelen.

2021 01 17 4 

Uit trumpisgek – Arrthew90cp

Zwart heeft de hele partij beter gestaan, op dit ene moment na. Welke kans had wit hier kunnen grijpen om te winnen?

2021 01 17 5 

Uit Ardbeg17 – Evert2025

Zwart heeft zojuist een typische breekzet gespeeld, maar deze was hier niet handig. Hoe strafte wit het af?

2021 01 17 6 

Uit Mudshark – MRHZ

In een gelijk lijkend pionneneindspel wist wit hier opeens winnend voordeel te pakken.

2021 01 17 7 

Uit murk65 – RLH64

Met welke stille zet besliste wit hier de partij?

2021 01 17 8 

Uit worp96 – florisouwerkerk

Hoe had wit hier een stuk kunnen winnen?

2021 01 17 9 

Uit IlyaSigida – worp96

Wit overzag hier (gelukkig) een kans om een kwaliteit voor te blijven met een truc die gebruik maakt van de onderste rij.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek