Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/Yr6jn6Od . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.

 

De teambattles zijn terug! Net als in andere sporten bleek de winterstop een stuk korter dan de zomerstop, waardoor we afgelopen zondag alweer de eerste teambattle van de derde serie speelden.

De eerste avond was vooral bedoeld om te kijken waar elk team stond, en in welke klasse elk team thuishoorde. Gevolg was vier klassen, alle vier ongeveer even sterk. In naam speelden wij in de eerste klasse, maar dit betekende dus niets. Wat wel iets betekende was onze uiteindelijke zesde plaats, die goed was voor een hoge gemiddelde TPR, maar bovenal een plek in, jawel, de tweede klasse. Je verwacht het niet.

 2021 01 17 Uitslag

Ook noemenswaardig is het feit dat we ons uitstekend staande hielden in een veld met meerdere titelhouders, waaronder zelfs een grootmeester. Hopelijk kunnen er volgende week nog wat meer spelers meedoen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd! Zoals altijd, kom je er niet uit, er is altijd hulp beschikbaar. Voor een online nazit is er nu ook een WhatsApp groep.

Puzzels

2021 01 17 1 

Uit Rambi73 – Selwink

Alle penningen zijn al vervelend, en ik had de pijn voor wit hier nog erger kunnen (moeten) maken. De vraag is natuurlijk met welke zet.

2021 01 17 2 

Uit sloeber84 – Selwink

Nog een geval van een gemiste kans. Hoe had ik hier de partij direct kunnen beslissen?

2021 01 17 3 

Uit RaphaelVarane – Selwink

Nadat ik eerder een gewonnen eindspel had verknoeid, kreeg ik hier een kans om een stelling met verlieskansen om te zetten in een waar ik nog op winst kon spelen.

2021 01 17 4 

Uit trumpisgek – Arrthew90cp

Zwart heeft de hele partij beter gestaan, op dit ene moment na. Welke kans had wit hier kunnen grijpen om te winnen?

2021 01 17 5 

Uit Ardbeg17 – Evert2025

Zwart heeft zojuist een typische breekzet gespeeld, maar deze was hier niet handig. Hoe strafte wit het af?

2021 01 17 6 

Uit Mudshark – MRHZ

In een gelijk lijkend pionneneindspel wist wit hier opeens winnend voordeel te pakken.

2021 01 17 7 

Uit murk65 – RLH64

Met welke stille zet besliste wit hier de partij?

2021 01 17 8 

Uit worp96 – florisouwerkerk

Hoe had wit hier een stuk kunnen winnen?

2021 01 17 9 

Uit IlyaSigida – worp96

Wit overzag hier (gelukkig) een kans om een kwaliteit voor te blijven met een truc die gebruik maakt van de onderste rij.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s