Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

 Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/HxvRplbz . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess-app.


Afgelopen zondag zag voor Sneek een primeur, zij het een vrij trieste.

Sneek was sinds juni niet meer gedegradeerd, toen nog in een aanzienlijk sterkere klasse, en in het hele najaar hadden wij ons, zij het soms met pijn, moeite en heel veel geluk, de hele tijd gehandhaafd. Na een goede prestatie van de vorige keer hadden we ook allemaal het idee dat dit is waar we thuishoorden. Deze keer bleek dat echter niet te kloppen, aangezien Sneek kansloosonderaan eindigde.

2021 01 24 Uitslag

 

Wat was de oorzaak van dit debacle? Ik denk dat we daar naar twee dingen moeten kijken. Allereerst de kleinere opkomst. Hoewel we met acht man speelden, kun je altijd een of twee spelers meer gebruiken. Mochten de onderste scores tegenvallen, heb je altijd iemand om het op te vangen. De tweede, en wat mij betreft voornaamste, reden, van de degradatie is de complete offday van enkele spelers. Ik zal de andere tegenvallers sparen door mijn eigen prestatie uit te lichten, met een ratingverlies van maar liefst 58 punten. De oplossingen voor volgende week, wanneer we moeten promoveren, liggen dan ook voor de hand: meer spelers die beter spelen.

Het kan ook zijn dat zondag de laatste keer is dat in verschillende klassen wordt gespeeld. Donderdag 28 januari is, dankzij een update bij Lichess, een experimentele teambattle met alle teams in 1 klasse.

Puzzels

 2021 01 24 1

Uit Selwink – Maurice93

Wit staat een kwaliteit achter, maar kan hier toch een winnende aanval krijgen.

 
 2021 01 24 2  

Uit Selwink – Daymartpa

Zwart lijkt b7 terug te winnen en een gelijk eindspel te kunnen krijgen. Wat is de meest overtuigende manier om dat te voorkomen?

 2021 01 24 3  

Uit KwaYong – Selwink

Kan zwart hier op h2 slaan?

 2021 01 24 4  

Uit KingWinkoop – murk65

Kan wit hier de koningsvleugel openbreken met f4?

 2021 01 24 5  

Uit TRWG52 – Nenefta

Wat is hier de beste manier voor zwart om met de spanning in het centrum om te gaan?

 2021 01 24 6  

Uit TRWG52 – Nenefta

1 zet later. Zwart heeft de verkeerde keuze gemaakt. Hoe strafte wit dit af?

 2021 01 24 8  

Uit worp96 – Vonschinkhausen

Met welke thematische zet had wit groot positioneel voordeel kunnen krijgen?

 2021 01 24 8

Uit roland91 – schrambo

Wat is de meest overtuigende weg naar winst voor zwart?

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s