Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  29-07-2021
  Afgelopen dinsdagavond werden de snelschakers blij verrast door de komst van twee aspirant leden. Mathijs en Jacco waren benieuwd of het schaken online net zo ging als achter een bord met een echte...
 • Zomerschaak
  21-07-2021
 • Zomerschaak
  30-06-2021
  Afgelopen dinsdag kwamen alweer voor de derde ronde de schakers bijeen in het clubgebouw om op deze zomeravonden de degens te kruisen. De winnaars van voorgaande edities waren present en ook de...
 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • More news...

Bezoekers

Today 53

Yesterday 128

Week 298

Month 394

All 166776

Currently are 8 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/6GYJVxfx . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Vorige week had Sneek wat recht te zetten, en met succes, want promotie terug naar de tweede klasse was een feit. Deze week was Sneek, als promovendus, dan op voorhand weer kandidaat om te degraderen.

Gelukkig bleek die verwachting al snel volledig onterecht. Het eerste uur mocht Sneek zelfs meestrijden om de eerste twee plekken, waar niemand op voorhand rekening mee had gehouden. Uiteindelijk bleken de nummers 1 en 2 op het laatst door hun breedte ook daadwerkelijk te sterk, maar vanuit het middenveld lukte het geen enkel ander team meer om zelfs maar in de buurt te komen van ons. Een geweldige derde plek was dan ook het resultaat. Wat mij betreft hoeven we, zelfs met een sterkere opkomst, niet verder omhoog te kijken, maar deze derde plaats biedt natuurlijk wel perspectief, en toont eens te meer aan hoe erg onze offday twee weken geleden eigenlijk was.

2021 02 07 Uitslag

Zondag weer zoals gewoonlijk een teambattle in de tweede klasse. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En ik kan het niet vaak genoeg herhalen, kom je er niet uit, vraag dan rustig even en je wordt geholpen.

>

2021 02 07 1    

Uit divadoschaak – schrambo

Wit heeft zojuist enorm geblunderd door Pe1 te spelen in plaats van Pd2. Hoe strafte zwart dit af?

 
2021 02 07 2    

Uit schrambo – Klikklik

Een bijzondere stelling. Zwart heeft drie pionnen meer, maar na de combinatie die wit hier speelde had zwart al op kunnen geven.

2021 02 07 3    

Uit DWL97 – schrambo

Wit miste hier een prachtige kans om een verloren stelling in winst om te zetten. Gelukkig maar…

2021 02 07 4    

Uit schrambo – makaak

Wit heeft vele manieren om te winnen, maar er is maar 1 mat in 2.

2021 02 07 5  

 Uit Selwink – Sarkinschaak

Niet een heel moeilijke puzzel, wit wint snel materiaal

2021 02 07 6    

Uit murk65 – schaakjan

Wit sloeg hier met een goede reden niet terug op c3. Wat was die reden?

2021 02 07 7    

Uit murk65 – StefanFokkink

Met welke mooie zet had wit een winnende aanval kunnen krijgen?

2021 02 07 8    

Uit menno_schaefer – Arrthew90cp

Wit miste hier (gelukkig) een kans om materiaal te winnen.

2021 02 07 9    

Uit TRWG52 – makaak

Kan zwart hier veilig op d4 slaan?

2021 02 07 10    

Uit YijunBlitz – TRWG52

Hoe had zwart hier beslissend voordeel kunnen krijgen?

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek