Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/xG92QCMR . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Na de teleurstellende degradatie van een week eerder mocht Sneek afgelopen zondag aantreden in de derde klasse van de zondagse teambattles. Het doel was vooraf niet zozeer om direct weer terug te promoveren, maar vooral om een hoger niveau te halen.

Het goede nieuws is dat beide doelen eigenlijk niet in gevaar zijn geweest. Sneek domineerde de klasse van begin tot einde en de prestaties waren over het algemeen uitstekend. Met een voorsprong van bijna 100 punten wisten we de klasse met groot gemak te winnen, waardoor we direct terug promoveren. Op de individuele topscorerslijst nam Sneek de eerste, tweede, vierde en vijfde plek in, wat maar aantoont hoe groot het verschil was.

2020 04 25Uitslag

Komende zondag zal een dergelijke dominantie er natuurlijk niet in zitten. Terug in de tweede klasse zullen we een goed basisniveau moeten halen om te handhaven. Wie graag eens mee wil doen om te zien wat voor niveau dat is, doe vooral eens mee.

Puzzels

Er werden veel partijen gewonnen, dus veel bronmateriaal om puzzels uit te halen. Dit betekent weer wat meer puzzels dan vorige week.