Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let op: lid worden van dit team kan alleen via de webbrowser, niet via de Lichess-app. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan ook even aan bij de WhatsAppgroep. De link is bij mij op te vragen.

Degenen die lid zijn van het team kunnen zich dan voor het toernooi aanmelden via de link https://lichess.org/tournament/PJ5mNbVD . Als je voor het toernooi aangemeld bent kun je veilig het tabblad weer sluiten. Kom je er niet uit, vraag dan gerust. Let op, ook het aanmelden voor het toernooi moet via de webbrowser en kan dus niet met de Lichess.


Ook voor de schrijver van dit stuk kwam het als een verrassing: de teambattle van afgelopen zondag bleek alweer de een-na-laatste van dit seizoen te zijn.

Het bleek bepaald geen aanleiding te zijn om er met de pet naar te gooien voor ons, want met negen spelers haalden we weer een prima opkomst. Dat niet alleen, het niveau van het spel lag ook nog eens heel hoog. Na het eerste uur lag Sneek aan kop, zij het in een heel spannende strijd. Op een paar momenten na lagen we eigenlijk altijd eerste of tweede, ook in de slotfase. De tweede plaats zag er goed uit, tot de laatste 5 seconden. EGS wist nog net over ons heen te kruipen. Resultaat: derde plaats voor Sneek met een minimale achterstand op de gepromoveerde teams. Behoorlijk zuur natuurlijk, maar ondanks alles een prachtige prestatie, zeker gezien het debacle van slechts twee weken eerder.

2021 05 02 Uitslag

Zoals eerder gezegd, komende zondag is de laatste teambattle. We spelen deze gewoon weer in de tweede klasse, en hopelijk kunnen we er met zo veel mogelijk spelers een leuke afsluiting van het seizoen van maken.

Puzzels