Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 22

Yesterday 24

Week 22

Month 820

All 124000

Currently are 4 guests and no members online

Dankzij de inspanningen van Joe Hania kon Sneek zaterdag zonder probleem twee voltallige teams gemotiveerd krijgen voor de slotronde van het seizoen, Sneek 1 moest naar het verre Enschede en kreeg met 5½-2½ aan de broek tegen het plaatselijke tweede. Sneek 2 had het wat beter getroffen met Sissa, reeds kampioen en Gronings. Met de wetenschap dat je zelf al gedegradeerd bent is dat zeer vrijuit spelen.

 

 

We speelden met Jouke Bakker, die z’n eerste KNSB wedstrijd speelde. Een autorit met mokkende teamgenoten, gelijk tegen een tweeduizend speler, nabeschouwen in het stampvolle JvdWal bargedeelte. Das wel voor de leeuwen gooien voor z’n elf jaar, maar zeker niet verkeerd voor z’n ontwikkeling denk ik dan maar.

 

Verder maakte ook Sybrand Frietema z’n debuut, die met enorme haast arriveerde met de immer willige invaller Maarten van Steinvoorn. Na een veel te haastige rit naar Maarten's zeggen. Nog helemaal natrillend wilde hij eerst nog een shagje roken.

 

Toen we begonnen vingen Tinus en ik van onze persoonlijke tegenspelers op dat ze de wind behoorlijk in de rug hadden gehad dit seizoen. Tezaam al 14½ uit 15. Uiteraard wilden we daar graag verandering in brengen.

 

Sybrand speelde gewoontegetrouw een erg scherpe partij met tegengestelde rochades, het ging ergens mis, maar hij had het de Sissiaan knap moeilijk gemaakt. Maarten werd met wit toen hij iets probeerde op de koningsvleugel aan alle kanten matgezet, hij was wel vol lof over het spel van de tegenstander.

 

Jouke speelde in eerste instantie een geweldige partij, stond in het middenspel slim manoeuvrerend zelfs even beter, maar je weet hoe het gaat, een tactisch foutje (30...Txa2) en de rollen zijn omgedraaid. Complimenten volop.

 

Onder het toeziend oog van Yme Jan Jellema, die regelmatig een kijkje kwam nemen en trots vertelde in 15 zetjes gewonnen te hebben met Unitas, had Wim alweer knap een score op het bord gezet. Met zwart spelend pakte hij een aangeboden pion, verdedigde wat en toen de Groninger de compensatie niet kon vinden werden de zetten herhaald. Sterk seizoen.

 

Ger mocht ook invallen, speelde uiteraard z’n geliefde Scheveninger Siciliaan, en in de volgende heksenketel was wit eerder, en zette fraai mat met twee paarden. Wytse won! Tegen het Grünfeld deed hij het slim, hield het centrum, creëerde wat verzwakkingen en maakte het fraai af. Tinus aan bord 1 moest dus tegen iemand die voor de partij al 7 uit 7 had, een van familie Hummel, ik geloof de meest talentvolle. Fleur zette het degelijk op, een eindspel waar weinig aan de hand leek, de Groninger deed ook niet veel, maar versterkte wel steeds meer z’n stelling en ineens storte het Sneker zaakje inelkaar.

 

Toen was er nog één bezig in een diep eindspel, en dat was ik dus, net als in bijna alle vorige keren. In m’n vorige verslagje kondigde ik al aan Siciliaans op het bord te willen hebben en jazeker, een soort Taimanov kwam op het bord, Klinkhammer is een agressief mannetje, had ik al eens pijnlijk ondervonden en lange tijd vreesde ik het ergste. Maar zelfs tegen hem slaag ik er in om een paar uur later in een verder verlaten zaal een remise-achtig eindspelletje te moeten afwerken.

 

Op dit moment zaten een aantal Groningers waaronder Yge Visser even bij m’n bord te kijken. Toen we later net begonnen te analyseren vroeg hij om m’n notatiebiljetje om te zien waar het fout was gegaan. En zonder bord zei ie “ah, je had op zet 44 Kf3 moeten spelen, dan is het niet schaak als hij dame haalt”.

44.Ta7?? (Kf3 en dan bv ...Taa2 45.Txb2 axb2 46.Tb6 is gelijk) Taa2 (ha, ha… uiteraard gemist) 45.Txb2 axb2 46.Txa2 b1D 47.Ta8+ Kg7 48.Ta5 De4+ 49.Kh3 heel misschien kan wit dit nog wel remise houden, maar ik had geen zin meer om nog een uur te keepen voor Jan Doedel en gaf tot verbazing van het volk op.

 

 

Verstandiger leek het me om m'n teamgenoten niet langer te vervelen, om nog enige tijd te besteden aan analyseren, wat te drinken en te socialiseren en dan wat eerder naar huis te gaan, ach het was nog niet eens zes uur. Maar het zal de vaste lezer niet verbazen dat 5 minuten later het sein tot vertrek werd gegeven: “kom Tom, we gean”. Nou ja, ze hadden zeker honger gekregen, maar ook een bezoek aan het restaurant lag niet in de planning. En dus zat ik treurend rond zevenen in een verder verlaten gelegenheid patat te eten.

 

Het moge wel duidelijk zijn dat het wat mij betreft meer dan mooi geweest is. September is de volgende vergadering, nou ja daar zijn ze wel voor, succes. Om het positief te eindigen: een lichtpuntje is het nieuwste gerucht (je hebt het niet van mij: de centraal gelegen RSG-school)

 

Voorlopig kan men elke dinsdag terecht in De Draai om te snelschaken, en speelt een grote groep Snekers mee aan het FK, dat elke woensdag te Bolsward wordt gehouden. Donderdag volgt nog een nabeschouwing in het Sneker Nieuwsblad.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek