(later uitgebreider verslag)

(later uitgebreider verslag, partijfragment toegevoegd)

 

mudh.jpgDinsdag kwam Heerenveen op bezoek bij Sneek 2.  Na de harde 6-2 nederlaag tegen Philidor was Sneek er op gebrand nu wel de winst te pakken.

Elke wedstrijd is lastig, de krachtverschillen zijn niet heel erg groot in de promotieklasse. Heerenveen heeft een goed team met allemaal ervaren spelers.  Toch hadden ze de eerste twee wedstrijden verloren (al loopt er nog een protest die een punt kan redden). 

Sneek begon sterk.  Tjeerd Wiersma won  snel.  Vervolgens was het Ger die het 2e punt binnenhaalde.

Jouke  begon zijn partij uitstekend.  Maar ergens raakte hij de grip op de superdeluxe stelling kwijt. Tegenstander Tjeerd Siblesz  am hett initiatief en leek te gaan winnen. Maar Jouke ging er nog eens goed voor zitten en dwong knap remise af. 

2½-½, Dat leek goed. Siebrand aan bord 1 maakte er zoals gewoonlijk weer een spektakel van. Het hele bord stond in brand. Het was Siebrand die zijn vingers brandde.

Wytse gaf  in de beginfase onnodig een kwaliteit kwijt en werd er kansloos afgeschoven.

Vlak daarna gaf Douwe op. Hoe die partij verliep weet ik niet, maar het was ineens een 2½-3½ achterstand.

Ikzelf had de hele partij een betere stelling, maar nu moest ik beslist winnen.  Gelukkig kon ik ergens een pionnetje winnen en met de beperkte  tijd die Bas van der Zwaag nog had, ging het verder gemakkelijk.

De druk lag nu bij Tom. Het was erg spannend, remise leek me logisch.  Het einde heb ik niet gezien, ik durfde niet te kijken.   Mijn indruk was dat Tom zich liet beetnemen met Koning en 3 pionnen op de ene vleugel en een vast gezette Toren tegen Loper en pion. Of het door de tijdnood kwam of niet, de Heerenveen was handiger en haalde voor Heerenveen 2 matchpunten binnen. Een terechte winst waar niks op af te dingen viel.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Kampioen worden kan niet meer (als we daar nog in geloofden), maar het moet wel beter gaan in de tweede helft van de competitie.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s