mudhVorige week speelde Sneek 3 voor de FSB. Deze week was het Sneek 2 die speelde. Wat betreft de wedstrijdverslagen is het weer oorverdovend stil. Omdat ik ik het 2e zit kan ik daar nog wel iets over zeggen. Waar blijven de de officiele verslagen? Twee wedstrijden die in 4-4 eindigden moeten toch spektakel geven?

De wedstrijd van Sneek 2 was voor mij een gedenkwaardige. Omdat het 's middags erg mistig was en glad, had  ik weinig zin om naar Sneek te gaan om daar tegen een andere inwoner van Leeuwarden te spelen. Na een paar telefoontjes was het gereged. Ik zou bij Philidor spelen en de andere 7 partijen waren gewoon in Sneek.

Toen ik de speelzaal bij Philidor binnenkwam kreeg ik meteen commentaar. 'Jullie spelen toch in Sneek'.  Ik hielde me even van de domme en zei: 'Sneek speelt toch uit vandaag?'.  Na ze nog een moment van grote pret (ha, ha, die sukkel zit in de verkeerde speelzaal)  gegund te hebben legde ik uit hoe het zat.

Ik moest dus tegen Zahid Dzaferspahic. Wie hem kent weet dat hij altijd zeer snel zet. En dat klopte. De 35 zetten haalde ik keurig. Maar ja dan krijg je er maar een kwartiertje bij! In het toreneindspel wat ontstond kwam ik een pion achter. En toreneindspelen zijn erg lastig. Na 60 zetten had ik nog 5 minuten over en hoefde gelukkig niet meer te noteren.  Zahid had toen nog een uur en een kwartier. Niemand gaf me meer een cent kans op redding, ikzelf eigenlijk ook niet.

Toch wist ik steeds à tempo de juiste zet te vinden. Eindspelkennis of geluk, ik weet het niet. Na nog eens 60 zetten was het potremise en had ik nog anderhalve minuut over ook.  

Door contact tussen Sneek en Leeuwarden hoorde ik dat Sneek ging winnen met 4½-3½! Mooi, tevreden ging ik een pilsje halen. Het laatste slokje was bitter, want in Sneek was iets ongewoons gebeurd en de eindstand werd 4-4.  Wel een punt maar geen winst. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal gebeurd is in Sneek.

Voor het zover is nog maar even het stukje van de  Philidor-site pikken. Mijn remise was toch kennelijk een prestatie:

'De partij Wim - Zahid werd te Leeuwarden bij Philidor gespeeld. De partij ging al gauw naar een eindspel, met Zahid een uur meer op de klok. Derhalve werd door gans Philidor met medelijden naar Wim gekeken: een eindspel tegen Zahid met minder tijd, dat verlies je altijd en is een lijdensweg. Het leek inderdaad die kant op te gaan. Zahid won een pion en er ontstond een toreneindspel. Weliswaar met 3 tegen 2 pionnen op één vleugel, maar dat maakt niet uit: Zahid wint dat altijd. En terwijl Zahid voornamelijk met zijn notatie bezig was (hij schreef anderhalf velletje vol, 120 zetten) zette Wim alles à tempo. En toen gebeurde er een wonder: Wim hield stand! Uiteindelijk restte er een pionneneindspel met elk één pion dat potremise was (hoewel Zahid ook dat nog 10 zetten doorspeelde).

Intussen was er gebeld door Derk vanuit Sneek. Hoe het met Zahid ging? We vertelden dat dat remise zou gaan worden, waarop Derk zei: "Aha! Dan zal die remise staande partij hier alsnog gewonnen moeten worden!"

Gezien de uitslag is dat gelukt. Uiteraard komen de spannende details later van één der spelers.' 

07/12/2010

Sneek 2 1834 Philidor 4 1795 4 4
1.
Douwe van der Meulen 1975 Siegbert de Jong 1960 0 1
2.
Wim Ykema 1901 Zahid Dzaferspahic 1903 ½ ½
3.
Jouke Bakker 1732 Erik Kruit 1887 1 0
4.
Wytse Wiersma 1823 Dik Kruithof 1846 ½ ½
5.
Joe Hania 1780 Erik van der Lee 1730 0 1
6.
Erwin Denissen 1748 Siem van Eijk 1686 ½ ½
7.
Ger de Boer 1864 Pieter Hoekstra 1693 1 0
8.
Tjeerd Wiersma 1845 Derk Stegeman 1655 ½ ½

 0
0
0
s2sdefault
powered by social2s