Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 32

Yesterday 32

Week 97

Month 314

All 122533

Currently are 8 guests and no members online

mudhHet was weer een gedenkwaardige wedstrijd maandagavond in en tegen Heerenveen. Sneek was flink gehandicapt met 2 invallers, Douwe en ik. Na jarenlang onder een zwembad gespeeld te hebben, speelt Heerenveen nu bijna elk seizoen op een andere locatie. Dit jaar boven een sporthal. De zaal was alleen te bereiken via en metalen trap en dus was voor Douwe en mij een ruimte geregeld.

In eerste instantie hadden ze ons in een klein keukentje ingericht als speelzaaltje. Het was echter dermate klein, dat er met moeite 2 tafeltjes in konden staan. Ongeschikt verklaard. Na enig beraad werd besloten in de hal de gaan spelen. Ruimte zat. Probleem was alleen nog het kleine speeltafeltje met 1 poot in het midden, daar kon ik nooit onder. Geen nood, in no time stond er een mooie lange tafel voor in de plaats met bierkratten onder de poten. Zo hoog had zelfs ik nog nooit gezeten.

De strijd kon beginnen. Douwe speelde op bord 1 tegen Ferdi van Bavel. Ik speelde ook tegen Ferdi van Bavel. Tenminste dat dacht ik, totdat mijn tegenstander meldde dat hij toch echt Arjen Pragt heette. 

Zolang ik die twee jongens ken spelen ze met elkaar. Ze lijken totaal niet op elkaar, maar het is voor mij een soort ééneiige tweeling. Als Arjen speelt, speelt Ferdi ook. Daarom kan ik ze ook nooit uit elkaar houden. Het is als Jansen en Janssen in de Kuifje-strips. Je weet nooit wie Jansen of Janssen is. Ik had ook nooit gespeeld tegen Arjen of Ferdi. Ik denk dat ik het vanaf nu wel kan onthouden.

Zelf benoemd medium Wytse Wiersma had ditmaal geen uitslag gedroomd, zodat we vooraf niet wisten wat de uitslag niet zou worden. Afwachten maar.

Ik kreeg een variant van het Slavisch op het bord die ik niet meer zo goed kende. Wederom kwam ik slechter te staan en moest ik proberen een halfje te behalen. Een blik op het bord bij Douwe stemde ook niet vrolijk. Een kwaliteitsoffer maakte Douwe kansloos. Kwestie van tijd. De zegen moest duidelijk van boven komen.

Maar het enige wat van boven kwam was gedonder. De akoestiek van de hal was geweldig. De metalen trap maakte daar optimaal gebruik van. De regelmatig op en neer lopende schakers zorgden voor een mooi muziekstuk. Nog mooier was het geluid van neerstortende colablikjes van de naast ons staande drankenautomaat. Uitgespeelde sporters wilden natuurlijk wat drinken na een zware training. Eerst hoor je de muntjes rinkelend vallen, daarna de klap van het blikje en tenslotte het vrolijke geluid van teruggegeven wisselgeld. 

De puberende sporters bleven natuurlijk een tijdje met verbazing naar die 4 idiote schakers kijken. Lache!!   Nog even laten horen dat je van cola gaat boeren is natuurlijk vet cool. Gelukkig stoort me al dit soort dingen niet, het heeft wel wat en de omstandigheden zijn voor alle spelers hetzelfde.

De berichten van boven waren wel gunstig. Ger had een snelle remise, Tjeerd en Renske stonden gewonnen.

Het eerste volle punt was van Wytse. Een overwinning tegen de taaie Tjeerd Siblesz is klasse. Daarna sleepte ik mijn gebruikelijke halfje binnen (4x remise deze competitie).

Invaller Erwin Denissen deed het goed. Hij had geen zin de potremisestelling tegen Jan Posch door te spelen. Hij claimde een remise vanwege 3 maal dezelde stelling. Dat bleek onterecht, maar de onderbreking was wel nuttig, want daarna werd de vrede toch snel getekend.

Renske intussen stond een Dame voor meldde Wytse, Weer een punt dus. Stand 3½-1½.

Tjeerd moest de winst dat maar definitief binnen halen. Maar dat gebeurde niet. Na de flitsende openingsfase ging het een stuk minder. Tjeerd verloor en Frits ging ook na dappere strijd de boot in.

Ineens was het 3½-3½! En Douwe stond toch verloren? Stond, ja. Arjen (of was het nou Ferdi) had Douwe laten ontsnappen. Douwe had zich ontworsteld uit de ellende en stond gewoon een kwaliteit voor en had ook nog eens 2 vrijpionnen.

De trap denderde door neerdalende schakers die niet probeerden het geluid subtieler te laten klinken. Maar Douwe liet zich niet meer gek maken en haalde het zo belangrijke puntje binnen. Eindelijk.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek