Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • More news...

Bezoekers

Today 31

Yesterday 132

Week 163

Month 2118

All 160117

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenDankzij een uitstekend resultaat (4-4) tegen Westergoo ontloopt het derde team van Sneek ternauwernood degradatie.

Sneek 3 was deze zaterdagmiddag zeer goed op dreef. Halverwege leek het er zelfs op dat een overwinning behaald kon worden op de zich reeds kampioen wanende Bolswarders.

 

Wie anders dan Wytze (5) was als eerste klaar. In de voor hem kenmerkende speelstijl, zo snel mogelijk alle stukken van het bord en kijken wat voor eindspel er overblijft, bleven er dit keer twee gelijke lopers en elk vier pionnen over, potremise dus.

Aan bord 1 moest Erwin het opnemen tegen Jan Nota, in een koningsgambiet kreeg hij het even zwaar te verduren, maar herstelde zich goed en nadat het evenwicht was hersteld kon de vrede worden getekend. Piet (7) verraste met een zeer goede overwinning tegen Josef Dölle, toch zo’n 300 ratingpunten verschil. Piet won in het eindspel de ene na de andere pion en dat leidde tot victorie.

Selwin (2) had Mark Masmeijer als tegenstander, een geducht opponent. Selwin sloeg eerst een aanval af, won materiaal en kon toen zelf op avontuur. Weer een overwinning voor Selwin en daarmee topscorer van Sneek 3 (5 uit 7).

Hiermee kwam de tussenstand op 3-1 in ons voordeel! Echter werd de stand gelijk getrokken door nederlagen van: Dirk (8), hij werd langzaam maar zeker steeds verder teruggedrongen en opgesloten en Anna Maja (3), zij besloot voor een pionnetje te gaan maar daardoor drong haar tegenstander haar stelling binnen met mat tot gevolg. Frits (4) had Hans Huizenga in de houdgreep, maar weigerde op verschillende momenten de winst te pakken, even leken de kansen te keren maar uiteindelijk resteerde een stelling met elk nog een toren en een handvol pionnen, een remiseachtige stelling. Tegelijkertijd was Coos (6) nog bezig en had een pion meer in het eindspel, na een zeer goed gespeelde partij. Op dat moment kwam het nieuws binnen dat een 4-4 uitslag toereikend zou zijn voor zowel Westergoo om kampioen te worden als voor Sneek 3 om degradatie te ontlopen, een duidelijke win-win situatie zoals opgetekend uit de mond van Hans Huizenga. Voor de laatste 2 partijen werd remise overeengekomen(WES werd hiervan de dupe).

Aldus blijft Sneek 3 in de eerste klasse, een uitstekende prestatie!

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek