fritspenDankzij een uitstekend resultaat (4-4) tegen Westergoo ontloopt het derde team van Sneek ternauwernood degradatie.

Sneek 3 was deze zaterdagmiddag zeer goed op dreef. Halverwege leek het er zelfs op dat een overwinning behaald kon worden op de zich reeds kampioen wanende Bolswarders.

 

Wie anders dan Wytze (5) was als eerste klaar. In de voor hem kenmerkende speelstijl, zo snel mogelijk alle stukken van het bord en kijken wat voor eindspel er overblijft, bleven er dit keer twee gelijke lopers en elk vier pionnen over, potremise dus.

Aan bord 1 moest Erwin het opnemen tegen Jan Nota, in een koningsgambiet kreeg hij het even zwaar te verduren, maar herstelde zich goed en nadat het evenwicht was hersteld kon de vrede worden getekend. Piet (7) verraste met een zeer goede overwinning tegen Josef Dölle, toch zo’n 300 ratingpunten verschil. Piet won in het eindspel de ene na de andere pion en dat leidde tot victorie.

Selwin (2) had Mark Masmeijer als tegenstander, een geducht opponent. Selwin sloeg eerst een aanval af, won materiaal en kon toen zelf op avontuur. Weer een overwinning voor Selwin en daarmee topscorer van Sneek 3 (5 uit 7).

Hiermee kwam de tussenstand op 3-1 in ons voordeel! Echter werd de stand gelijk getrokken door nederlagen van: Dirk (8), hij werd langzaam maar zeker steeds verder teruggedrongen en opgesloten en Anna Maja (3), zij besloot voor een pionnetje te gaan maar daardoor drong haar tegenstander haar stelling binnen met mat tot gevolg. Frits (4) had Hans Huizenga in de houdgreep, maar weigerde op verschillende momenten de winst te pakken, even leken de kansen te keren maar uiteindelijk resteerde een stelling met elk nog een toren en een handvol pionnen, een remiseachtige stelling. Tegelijkertijd was Coos (6) nog bezig en had een pion meer in het eindspel, na een zeer goed gespeelde partij. Op dat moment kwam het nieuws binnen dat een 4-4 uitslag toereikend zou zijn voor zowel Westergoo om kampioen te worden als voor Sneek 3 om degradatie te ontlopen, een duidelijke win-win situatie zoals opgetekend uit de mond van Hans Huizenga. Voor de laatste 2 partijen werd remise overeengekomen(WES werd hiervan de dupe).

Aldus blijft Sneek 3 in de eerste klasse, een uitstekende prestatie!

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s