Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 34

Yesterday 33

Week 93

Month 891

All 124071

Currently are 9 guests and no members online

joekleinMet een handvol debutanten trad Sneek II dinsdagavond in het strijdperk tegen Westergoo. Benieuwd wat dat zou opleveren want de Bolswarders zijn dit jaar behoorlijk sterker geworden met Sybolt Haitema en Anna Maja Kazarian. Dit moeten telkens op voorhand al twee punten zijn, zou je zo zeggen.

Beiden wonnen hun partijen dan ook tegen respectievelijk Douwe en Sake Jan maar eenvoudig ging dat niet. Douwe en Sake Jan gingen pas tegen twaalven onderuit. Douwe die de hele avond wel iets gedrongen stond, ging in een knotsgekke uitspeelfase als eerste van de twee door de vlag. Dat was voor hetzelfde geld andersom geweest. Sake Jan viel uitstekend in aan bord 4 en maakte tegen middernacht een beslissend foutje.

De eerste partij van de avond was al gauw uit. Zo snel, je kunt het en schaakpotje noemen. Tjeerd zette zijn tegenstanderstander Hans Huizenga in een fraaie koningsaanval met lichte stukken rond negenen al mat. Even niet goed opletten en een schaakpartij is zo gepiept.

Daarna volgden remisepartijen van Selwin tegen Mark Masmeijer en Frits tegen Fokke de Boer. Selwin’s partij was alleen in de opening tot halverwege middenspel spannend. Na afruil was alles overzichtelijk en remise min of meer een feit. Frits stond beter maar addertjes onder het gras zouden er eventueel kunnen zijn. Frits koos veilig voor eeuwig schaak.

Coos Kruisenga had aanvankelijk een wat onduidelijke stelling tegen Jan Nota. Daarna liet Coos toe dat Jan zijn stelling verbeterde. Jan kreeg kansen en Coos moest bijschuiven. Zoiets is meestal in het voordeel van de aanvaller. Helaas voor Coos was dit nu ook het geval.

Zicht op de overige borden daarna zou gelijkspel of met wat mazzel een kleine overwinning betekenen. Immers, Douwe en Sake Jan waren toen nog bezig.

Erwin stond iets beter tegen Jos Driessen en ook nog een gezonde pion voor in een eindspel met torens en loper tegen paard. Erwin moest nog even de penningen en dreigingen van pionverlies er uit halen. Dat deed Erwin prima en het punt was binnen.

Zelf kwam ik wat slordig uit de opening tegen Sipke de Schiffart. Sipke viel als eerste aan maar de stelling bleef duidelijk en inzichtelijk. Met wat minder tijd op de klok overspeelde Sipke zijn hand en verloor twee pionnen. Groot voordeel voor de witspeler, dacht ik. Maar kiezen uit verschillende goede voortzettingen en denkend aan een klein foutje stonden mij in de weg. Die klok van mij liep ook door. Sipke snoepte nog twee pionnen terug. Dat kostte hem tempi. In de wedren promoveerde mijn pion eerder. Daarna werden er diep in het eindspel en in de tijdnoodfase over en weer zaken over het hoofd gezien. Sipke moest keepen en dat vrat veel tijd. Hij raakte dan ook veertien tellen voor mij digitaal op 0.

Vier vier was een feit. Terechte uitslag.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek