joekleinSchaken in een grote ruimte met een aantal schakers die je niet in één oogopslag telt geeft het gevoel dat er nog genoeg mensen zijn die de schaaksport beoefenen. Behalve dit en het feit dat die schakers van Philidor wel relaxte lui zijn was het voor Sneek II dinsdag daar in Leeuwarden verders niet best. Tegen twaalven was de eindscore 5,5-2,5 in het voordeel van de thuisclub! Hoe kon dat? Nou ja, het zat niet mee. Laten we erop houden dat het team met het meeste geduld er met de buit vandoor ging, blijkens het volgende wedstrijdverslag.

Coos Kruisenga speelde een degelijke pot tegen Siem van Eijk. Na wat afruil en wat getouwtrek kwamen ze ruim voor de eerste tijdcontrole remise overeen.

Selwin Keuning schaakte zeer aanvallend tegen Zahid. Met een stukoffer dacht Selwin een winnende mataanval te hebben. Zahid had enkele zetten later een goede tegenzet die Selwin’s mooie plan weerlegde.

Jouke Bakker kwam tegen Erik Kruit niet fraai uit de opening en raakte halverwege de strijd een stuk achter tegen een pion en wat doorzichtige aanvalsdreigingen.

Erik doorzag blijkbaar de stelling goed en won uiteindelijk eenvoudig zonder dat er echt kruit aan te pas hoefde te komen. Zelf scoorde ik een halfje in een iets mindere stelling tegen Pieter Hoekstra. Ik had bedacht met een binnengedrongen dame minimaal een pion te winnen. Er zat een weerlegging in die uiteindelijkeen pion kostte.

Wytse Wiersma’s stukken stonden tegen die van Dik Kruithof ook niet lekker. Het leek wat een onduidelijke stelling maar Dik zag er wel brood in.

Het schoot dus niet op maar ondertussen stonden Douwe van der Meulen, Erwin Denissen en Tjeerd Wiersma wel erg goed.

Tjeerd ’s aanvallende stelling tegen Erik van der Lee raakte in de tijdnoodfase in verval en die dekselse Erik zag zelfs nog kans Tjeerd’s koning in te snoeren.

Douwe kwam tegen Siebert de Jong niet verder dan remise. Er moet dan toch nog wel ergens een lichtpunt zijn, zou je denken.

Erwin stond zoals vermeld al goed. In de spek-en-bonenfase van de wedstrijd speelde Erwin het toren tegen paardeindspel fraai uit naar winst met een mat in vier.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s