joekleinSneek II speelde onlangs thuis de één na laatste FSB-wedstrijd tegen Steenwijk. Het werd tijd dat er weer eens werd gewonnen want bongelen in de degradatiezone is Sneek onwaardig.

De Steenwijkers verwonderden zich ook al hierover. Maar blijkbaar met het gevoel van het zwaard van Damocles boven het hoofd schaken we stukken beter want gedurende de gehele avond stonden we goed. Alleen de stellingen van Wytse en Coos waren enigszins penibel.

Wytse wist er nog een remise uit te slepen. Coos ging met een kwaliteit achter het schip in. Coos had overigens in Jan Bijker wel een van de betere Steenwijker schakers tegenover zich. Voordat deze partijen waren geëindigd was de buit echter al binnen.

Erwin Denissen tikte met zijn afwijkend openingsspel 1-0 binnen. Erwin is topscorer met 5 uit 5 in de promotieklas. Mooi werk.

Frits scoorde kort daarop een zeer verdiend tweede puntje. Zelf stond ik toen ook al min of meer gewonnen tegen Stef van Kesteren. Met torens en dame in de aanval gepaard met een gelukje dat Stef een nutteloze zet pleegde. Daarna was het eindspel gewonnen.

Jouke Bakker speelde ijzersterk tegen Dick Stavast. Tevoren ingeschat dat Dick wel zou winnen maar niets bleek minder waar. Jouke snoepte ergens een pion en na afruil was er een eindspel met ongelijke lopers op het bord. Jouke schoof de partij eenvoudig naar remise. Selwin stond gedrongen, had weinig speelruimte maar kwam er uiteindelijk toch goed uit en pakte ook het volle punt.

Het wachten was nog op Douwe. Zou hij winnen of remise spelen. Douwe stond goed. In tijdnood werd het een zaak van er op of er onder. Intuïtief een goede gok nemen of toch nog blijven zoeken naar iets erg goeds. Douwe koos voor het laatste en ging als eerste door de vlag.