Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  31-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Jeugdcompetitie
  29-10-2020
    Uitslag Ronde 6                 1 Jesse Bosker  -  Coen Roosjen 0 - 1 2 Hedzer...
 • Onlineschaak
  22-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Jeugdcompetitie
  22-10-2020
    Uitslag Ronde 5                 1 Coen Roosjen  -  Wouter Kuijt 1 - 0 2 Jesse...
 • Onlineschaak
  14-10-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 65

Yesterday 103

Week 614

Month 2804

All 126882

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag was de slotdag van de FSB-competitie. Het duel Westergoo-Emmeloord ging om het kampioenschap. De overige wedstrijden waren om de baard van de keizer.

Hoewel de spanning er helemaal af was speelde Sneek II een puike wedstrijd tegen hekkensluiter De Burght. De onderste vier borden scoorden honderd procent en daarop viel niets af te dingen.

Frits loerde zoals verwacht op zijn kansjes. Die kwamen er en met een fraaie combinatie maakte hij 1-0. Erwin tikte vol zelfvertrouwen de 2-0 binnen aan bord 5.

Erwin ging er voor want van zijn 5 uit 5 wilde hij graag 6 uit 6 maken. Dat lukte dus en daarmee is Erwin tevens topscorer van de FSB. Knap werk.

Coos trof eindelijk eens een tegenstander die ook in het rechter rijtje thuis hoort. Vanuit de opening kreeg hij langzaam maar zeker een voordelige stelling die hij fraai besloot met en matcombinatie. Daarna vielen de eerste uitslagen aan de bovenste borden.

Selwin aan bord 2 speelde een voor zijn doen opmerkelijk degelijke opening waartegen zijn opponent eigenlijk niets kon verrichten. In het middenspel boekte Selwin een actievere stelling en na afruil van enkele stukken een ogenschijnlijk gewonnen stelling. Zijn tegenstander zag kans de angels uit de strijd te halen en schoof de partij naar remise.

Wytse op 4 stond in de eindspelfase heel goed maar bood om tactische reden remise aan. Zijn tegenstander mocht dat, gelet op de stand, niet aannemen maar wilde de onderlinge pot ook niet verliezen. Dus na wat geruis ging deze akkoord met het delen van het punt.

Ondertussen zat ikzelf de ploeteren voor een halfje. Net toen ik een zeer voordelige stelling had verworven door stukwinst tegen twee pionnen, blunderde ik zowaar een paard weg. Mijn tegenstander, de FSB-competitieleider himself, deed vervolgens elke zet die ik ook zou hebben gedaan. Opgegeven.

Jouke debuteerde op bord 1 en had in William Cornelissen veruit de sterkste tegenspeler. Jouke kwam net als tegen Steenwijker Dick Stavast een ronde eerder, op geen enkele moment in gevaar. Integendeel, ook tegen de Burghtschaker had Jouke een licht voordeel. Na een lange strijd ontstond er een toreneindspel dat minimaal remise zou worden. Na elkaar wat aftasten op tactische dingetjes werd het punt gedeeld. Daarmee was de teamoverwinning een feit.

Alleen Ger op bord 6 was nog bezig. Hij schaakte voor de afruil tegen twee dames, hoorde ik iemand grappen. Op de vierde regel is de uitslag reeds verklapt maar Ger moest er wel alles voor uit de kast halen. Zelfs wat mazzel vlak vooraf aan de eindfase ontbrak hem niet. Ger toonde ausdauer en dat sleepte hem er door. In de afwikkeling naar het toreneindspel dacht zijn tegenstandster er blijkbaar niet aan dat haar koning te ver buiten spel stond. Ger kon eenvoudig oprukken met zijn vrijpion. Toen de vijandelijke koning er toch bij kwam, spieste Ger de deze koning en dreigde het staartstuk, een toren, te winnen. Zijn opponente, die niet onverdienstelijk speelde, gaf zich gewonnen. Door Ger’s punt werd de eindstand 2½-5½.  

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek