Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  29-07-2021
  Afgelopen dinsdagavond werden de snelschakers blij verrast door de komst van twee aspirant leden. Mathijs en Jacco waren benieuwd of het schaken online net zo ging als achter een bord met een echte...
 • Zomerschaak
  21-07-2021
 • Zomerschaak
  30-06-2021
  Afgelopen dinsdag kwamen alweer voor de derde ronde de schakers bijeen in het clubgebouw om op deze zomeravonden de degens te kruisen. De winnaars van voorgaande edities waren present en ook de...
 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • More news...

Bezoekers

Today 41

Yesterday 128

Week 286

Month 382

All 166764

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag was de slotdag van de FSB-competitie. Het duel Westergoo-Emmeloord ging om het kampioenschap. De overige wedstrijden waren om de baard van de keizer.

Hoewel de spanning er helemaal af was speelde Sneek II een puike wedstrijd tegen hekkensluiter De Burght. De onderste vier borden scoorden honderd procent en daarop viel niets af te dingen.

Frits loerde zoals verwacht op zijn kansjes. Die kwamen er en met een fraaie combinatie maakte hij 1-0. Erwin tikte vol zelfvertrouwen de 2-0 binnen aan bord 5.

Erwin ging er voor want van zijn 5 uit 5 wilde hij graag 6 uit 6 maken. Dat lukte dus en daarmee is Erwin tevens topscorer van de FSB. Knap werk.

Coos trof eindelijk eens een tegenstander die ook in het rechter rijtje thuis hoort. Vanuit de opening kreeg hij langzaam maar zeker een voordelige stelling die hij fraai besloot met en matcombinatie. Daarna vielen de eerste uitslagen aan de bovenste borden.

Selwin aan bord 2 speelde een voor zijn doen opmerkelijk degelijke opening waartegen zijn opponent eigenlijk niets kon verrichten. In het middenspel boekte Selwin een actievere stelling en na afruil van enkele stukken een ogenschijnlijk gewonnen stelling. Zijn tegenstander zag kans de angels uit de strijd te halen en schoof de partij naar remise.

Wytse op 4 stond in de eindspelfase heel goed maar bood om tactische reden remise aan. Zijn tegenstander mocht dat, gelet op de stand, niet aannemen maar wilde de onderlinge pot ook niet verliezen. Dus na wat geruis ging deze akkoord met het delen van het punt.

Ondertussen zat ikzelf de ploeteren voor een halfje. Net toen ik een zeer voordelige stelling had verworven door stukwinst tegen twee pionnen, blunderde ik zowaar een paard weg. Mijn tegenstander, de FSB-competitieleider himself, deed vervolgens elke zet die ik ook zou hebben gedaan. Opgegeven.

Jouke debuteerde op bord 1 en had in William Cornelissen veruit de sterkste tegenspeler. Jouke kwam net als tegen Steenwijker Dick Stavast een ronde eerder, op geen enkele moment in gevaar. Integendeel, ook tegen de Burghtschaker had Jouke een licht voordeel. Na een lange strijd ontstond er een toreneindspel dat minimaal remise zou worden. Na elkaar wat aftasten op tactische dingetjes werd het punt gedeeld. Daarmee was de teamoverwinning een feit.

Alleen Ger op bord 6 was nog bezig. Hij schaakte voor de afruil tegen twee dames, hoorde ik iemand grappen. Op de vierde regel is de uitslag reeds verklapt maar Ger moest er wel alles voor uit de kast halen. Zelfs wat mazzel vlak vooraf aan de eindfase ontbrak hem niet. Ger toonde ausdauer en dat sleepte hem er door. In de afwikkeling naar het toreneindspel dacht zijn tegenstandster er blijkbaar niet aan dat haar koning te ver buiten spel stond. Ger kon eenvoudig oprukken met zijn vrijpion. Toen de vijandelijke koning er toch bij kwam, spieste Ger de deze koning en dreigde het staartstuk, een toren, te winnen. Zijn opponente, die niet onverdienstelijk speelde, gaf zich gewonnen. Door Ger’s punt werd de eindstand 2½-5½.  

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek