Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 39

Yesterday 191

Week 39

Month 679

All 216675

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

joekleinZaterdag was de slotdag van de FSB-competitie. Het duel Westergoo-Emmeloord ging om het kampioenschap. De overige wedstrijden waren om de baard van de keizer.

Hoewel de spanning er helemaal af was speelde Sneek II een puike wedstrijd tegen hekkensluiter De Burght. De onderste vier borden scoorden honderd procent en daarop viel niets af te dingen.

Frits loerde zoals verwacht op zijn kansjes. Die kwamen er en met een fraaie combinatie maakte hij 1-0. Erwin tikte vol zelfvertrouwen de 2-0 binnen aan bord 5.

Erwin ging er voor want van zijn 5 uit 5 wilde hij graag 6 uit 6 maken. Dat lukte dus en daarmee is Erwin tevens topscorer van de FSB. Knap werk.

Coos trof eindelijk eens een tegenstander die ook in het rechter rijtje thuis hoort. Vanuit de opening kreeg hij langzaam maar zeker een voordelige stelling die hij fraai besloot met en matcombinatie. Daarna vielen de eerste uitslagen aan de bovenste borden.

Selwin aan bord 2 speelde een voor zijn doen opmerkelijk degelijke opening waartegen zijn opponent eigenlijk niets kon verrichten. In het middenspel boekte Selwin een actievere stelling en na afruil van enkele stukken een ogenschijnlijk gewonnen stelling. Zijn tegenstander zag kans de angels uit de strijd te halen en schoof de partij naar remise.

Wytse op 4 stond in de eindspelfase heel goed maar bood om tactische reden remise aan. Zijn tegenstander mocht dat, gelet op de stand, niet aannemen maar wilde de onderlinge pot ook niet verliezen. Dus na wat geruis ging deze akkoord met het delen van het punt.

Ondertussen zat ikzelf de ploeteren voor een halfje. Net toen ik een zeer voordelige stelling had verworven door stukwinst tegen twee pionnen, blunderde ik zowaar een paard weg. Mijn tegenstander, de FSB-competitieleider himself, deed vervolgens elke zet die ik ook zou hebben gedaan. Opgegeven.

Jouke debuteerde op bord 1 en had in William Cornelissen veruit de sterkste tegenspeler. Jouke kwam net als tegen Steenwijker Dick Stavast een ronde eerder, op geen enkele moment in gevaar. Integendeel, ook tegen de Burghtschaker had Jouke een licht voordeel. Na een lange strijd ontstond er een toreneindspel dat minimaal remise zou worden. Na elkaar wat aftasten op tactische dingetjes werd het punt gedeeld. Daarmee was de teamoverwinning een feit.

Alleen Ger op bord 6 was nog bezig. Hij schaakte voor de afruil tegen twee dames, hoorde ik iemand grappen. Op de vierde regel is de uitslag reeds verklapt maar Ger moest er wel alles voor uit de kast halen. Zelfs wat mazzel vlak vooraf aan de eindfase ontbrak hem niet. Ger toonde ausdauer en dat sleepte hem er door. In de afwikkeling naar het toreneindspel dacht zijn tegenstandster er blijkbaar niet aan dat haar koning te ver buiten spel stond. Ger kon eenvoudig oprukken met zijn vrijpion. Toen de vijandelijke koning er toch bij kwam, spieste Ger de deze koning en dreigde het staartstuk, een toren, te winnen. Zijn opponente, die niet onverdienstelijk speelde, gaf zich gewonnen. Door Ger’s punt werd de eindstand 2½-5½.  

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek