Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 49

Yesterday 191

Week 49

Month 689

All 216685

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

bomTijdnood, het overkomt me elke partij weer. In de analyse blijkt meestal ook nog eens dat de zetten waartussen ik twijfelde, volstrekt gelijkwaardig waren. Ik probeer het dus af te leren, dat gefilosofeer, maar een rapidkanon zal ik niet snel worden. Als ik hoor dat ik voor mijn invalbeurt in Sneek 2 maar liefst drie uur op de klok krijg, ben ik natuurlijk in mijn nopjes.

Tot mijn vreugde brengt mijn tegenstander de Aljechin (1. e4 Pf6) op het bord, een opening die ik toevallig vlak daarvoor heb bekeken. Nog meer tijdwinst! Na de korte rokade op zet 12 kan ik kiezen tussen een degelijke ontwikkelingszet en een aanvallende pionzet. De laatste belooft een chaotische stelling. Op dat moment denk ik aan Tjitze, die me vorige week complimenteerde met mijn aanvallende speelstijl. Tsja. Dan voel je je toch verplicht om h4 te spelen. Wel neem ik natuurlijk ruimschoots de tijd om alle voor- en nadelen af te wegen.

Tijdens mijn eerste rondje door het gebouw, zie ik dat Jouke al zit te analyseren. Hij heeft binnen een half uur gewonnen op bord 1 (tegen 2100+!). Bij mijn volgende ronde zitten ook Coos en Selwin niet meer op hun plek. Coos speelt remise (tegen bijna 2100!) en Selwin verliest: hij gaf onnodig een stuk weg. Later kom ik ook Jan tegen die vertelt dat hij verloren heeft, maar wel goed speelde. Hij is tevreden.

Ondertussen vliegen in mijn eigen partij de stukken er achter elkaar af. Als de storm gaat liggen, op zet 23, zijn we al in een soort eindspel beland. Mijn tegenstander heeft twee pionnen meer, maar ik heb een loperpaar voor zijn tweede toren. Volgens het klassieke puntensysteem sta ik achter, maar ik vind mijn positie niet slecht. Na twee keer dezelfde stelling kan ik op zet 34 voor remise kiezen. Ik heb niet zo veel tijd meer – het is me weer gelukt –, maar ik moet zet 40 kunnen halen. Voor het team hoef ik de remise niet veilig te stellen, zegt captain Wytse Wiersma.

Op zet 40 krijg ik een uur verse bedenktijd en vanaf dan wikkelt de stelling onverwacht soepel af in mijn voordeel. Na niet al te lange tijd geeft mijn tegenstander op en kan ik tevreden zijn over mijn KNSB-debuut. Als ik aan Wytze vraag hoe het met het team gaat, is hij vol goede moed. Het staat dan 2,5 – 2,5. Volgens WW moet Frits winnen en halen Douwe en Tjeerd remise. En anders wordt het misschien 4 – 4.

Een rondje langs de borden leert me dat Frits een pionnetje voorstaat, maar de stellingen van de andere twee zijn niet bepaald rooskleurig. Terug bij Wytse wil ik hem confronteren met zijn tendentieuze berichtgeving. ‘Wel een beetje optimistisch, jouw verslag van de situatie,’ fluister ik. ‘Verslag, ja leuk, schrijf een verslag voor de website,’ antwoordt Wytse. ‘En stuur ook je partij erbij op. Zo’n leuk stukje als van Julius, weet je wel.’ ‘Ik bedoelde…’ sputter ik nog tegen, maar door de euforie van de overwinning is mijn weerstand snel geknakt. Vooruit dan maar. Zonder snor, bril of baard, maar een stukje is het geworden.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek