Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 31

Yesterday 44

Week 154

Month 727

All 123907

Currently are 7 guests and no members online

bomDat de KNSB-competitie voor Sneek 2 vooral leerzaam zou worden, was vooraf al duidelijk. Maar toch, drie keer op rij verliezen voelt niet goed. Gelukkig konden we zaterdag, uit bij Philidor, iets meer te doen dan alleen de eer redden: 5-3.

Omdat Tjeerd en Jan afwezig waren en Han in het eerste moest invallen, namen Joe, Wytse en ik hun plaats achter de borden over. Voor zover er plaats was dan, want we werden knus naast elkaar geparkeerd in buurthuis Rengerspark. De borden en klokken stonden zo dicht op elkaar, dat Wytse per ongeluk een keer de klok van de partij naast hem indrukte. Gezellig bij elkaar op schoot: goed voor het teamgevoel is het wel.

Verrassend genoeg was ikzelf (Arnaud) binnen twee uur als eerste klaar met mijn partij. Ik speelde de opening een beetje slordig, waardoor mijn tegenstander een pion kon winnen, maar het gevolg was dat er gelijk zes stukken van het bord gingen, waaronder de dames. De pion won ik vrij gemakkelijk terug, waarna ik, zonder heel goed te spelen, naar een remisestelling fietste.

Niet veel later had ook Douwe een halfje veiliggesteld in een Wolgagambietpartij. Vervolgens duurde het een hele tijd voordat er weer een beslissing viel. Selwin was de eerste die met lege handen naar huis moest. Hij had al een tijd een gaatje in zijn koningsstelling en een dubbelpion, maar zijn stukken bleven actief, waardoor zich een dynamisch ogende partij ontspon. Uiteindelijk werd het structuurprobleem hem helaas fataal.

Coos stond met zwart al vroeg drie tegen vier pionnen achter in stelling die veel weghad van een eindspel. Ik heb mij laten vertellen dat Coos nog een vorkje miste en dus zeker niet had hoeven verliezen. Zelf zag ik alleen de pionnen van tegenstander Dzaferspahic steeds verder oprukken, elke keer dat ik langs het bord kwam: 1-0.

De stelling in de partij van Jouke was gesloten. Jouke kwam twee pionnen voor te staan en had duidelijk het initiatief. De torens gingen eraf en het leek erop dat hij de partij rustig kon uitspelen. Toch werd het uiteindelijk remise. Jouke wilde naar eigen zeggen misschien iets te graag dames ruilen, waardoor hij niet voor het juiste moment koos en een pion teruggaf. De stelling was vervolgens niet meer te winnen. Wel blijft Jouke met twee uit drie ongeslagen op bord 1.

Wytse had een lastige partij tegen Rowan van Dijk. Rowan kwam een vrijpion voor, en bouwde zijn voordeel langzaam en solide uit: lopers op belangrijke diagonalen, toren op de zevende rij, vrijpion gedekt op b7. Uiteindelijk deed een toren op a8 Wytse de das om.

Joe wist ergens in het middelspel een iets mindere stelling om te buigen naar een licht voordeel. De dames gingen eraf en Joe kon zijn torens verdubbelen op een centrale lijn. In een eindspel van elk zes pionnen en een paard kon hij een pionnetje snoepen. Joe’s tegenstander kwam ook nog eens in tijdnood. Joe bracht zijn schaap – de a-pion in dit geval – vaardig op het droge en werd daarmee de enige winnaar van Sneek 2.

Wim en remise zijn als bekvechtende broertjes: ze zeggen een hekel aan elkaar te hebben, maar kunnen in werkelijkheid niet zonder elkaar. Ook zaterdag lukte het Wim weer om een halfje achter zijn naam te krijgen, maar bloedeloos was de remisepartij zeker niet. De partij wipwapte heen een weer, beide spelers stonden een pion voor, maar geen van beiden wist het verschil te maken.

Ter afsluiting nog heuglijk nieuws: Sneek 1 speelde ook uit tegen Philidor en wist met 5½ - 2½ te winnen.

Verslag en foto's Philidor hier


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek