Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 21

Yesterday 16

Week 196

Month 769

All 123949

Currently are 7 guests and no members online

joekleinZaterdag speelde Sneek 2 in het knusse buurthuis in het centrum van het regenachtige Zevenaar tegen het vlaggeschip van de plaatselijk schaakvereniging. Voor aanvang werd gedacht aan een flink pak slaag maar de wedstrijd verliep anders. Er werd met vier invallers behoorlijk tegenstand geboden.

Wytse W. had in de jonge senior Vincent Rothuis een stevige tegenstander. Halverwege de partij raakten reeds enkele stukken overbelast en kostte materiaal en even later de partij.

Jouke Bakker speelde wederom een uitstekende partij aan het eerste bord. Hij had licht voordeel toen zijn oppent hem remise aanbood. Na enig beraad en overleg en onder de indruk van diens rating de geste toch maar aangenomen. Tijdens de analyse nadien bleek dat Jouke het andere halve puntje ook had moeten incasseren.

Coos scoorde het eerste volle punt. Hij had weer een onduidelijke stelling op het bord waarin zijn tegenstander het spoor bijster raakte. Misschien Coos zelf ook wel maar dat is niet gebleken. Coos won namelijk een kwaliteit en speelde de pot rustig naar een overwinning.

Wytze Zee speelt opvallend vaak gelijk. Het maakt niet veel uit tegen wie. Zaterdag tekende hij zijn zoveelste gelijke spel aan tegen een aanmerkelijk hogere gerate schaker.

Alec maakte een uitstekende invalbeurt. Geconcentreerd hield de basisschoolleerling zijn tegenstander tot in het eindspel bij. Toen speelde hij enkele onnauwkeurige zetten die op fraaie wijze werden afgestraft.

Vervolgens maakte ikzelf het gat wat kleiner door een al dan niet terechte winst in razende tijdnood. Met een stuk achter maar als compensatie een gemene vrijpion die doorliep tot de 7e rij en daarna ook nog dreigde te promoveren. Op de 39 zet ging de Zevenaar door de vlag.

Daarna leek Tjeerd aan bord 3 een puntje te pakken met een pion meer in een loper/paard eindspel. Er moest nog wel even nauwkeurig afgerond worden en dat brak Tjeerd op. Hij haalde de tijdcontrole met te weinig zetten. 4-3 dus.

Wim was nog bezig, ploeterend in een toreneindspel met een pion minder en de dreiging er nog eentje te verliezen. Het zat er helaas niet meer in. Tegen zessen was het over en uit.

Ondanks de nederlaag uitstekend tegenstand geboden en er een moreel winstgevoel aan over gehouden.

   Zevenaar           2062 - Sneek 2              1727 5 - 3

1. Guust Homs         2183 - Jouke Bakker         1898 ½ - ½

2. IM Vincent Rothuis 2295 - Wytse Wiersma        1794 1 - 0

3. Henk Karssen       2118 - Tjeerd Wiersma       1737 1 - 0

4. Michel van Leeuwen 2118 - Wim Ykema            1911 1 - 0

5. Arie Huysman       1993 - Joe Hania            1826 0 - 1

6. Wim Ratering       2000 - Wytze van der Zee    1595 ½ - ½

7. Toon Janssen       1864 - Coos Kruisenga       1692 0 - 1

8. Vincent Pelgrom    1926 - Alec Sealy           1364 1 - 0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek