joekleinZaterdag speelde Sneek 2 in het knusse buurthuis in het centrum van het regenachtige Zevenaar tegen het vlaggeschip van de plaatselijk schaakvereniging. Voor aanvang werd gedacht aan een flink pak slaag maar de wedstrijd verliep anders. Er werd met vier invallers behoorlijk tegenstand geboden.

Wytse W. had in de jonge senior Vincent Rothuis een stevige tegenstander. Halverwege de partij raakten reeds enkele stukken overbelast en kostte materiaal en even later de partij.

Jouke Bakker speelde wederom een uitstekende partij aan het eerste bord. Hij had licht voordeel toen zijn oppent hem remise aanbood. Na enig beraad en overleg en onder de indruk van diens rating de geste toch maar aangenomen. Tijdens de analyse nadien bleek dat Jouke het andere halve puntje ook had moeten incasseren.

Coos scoorde het eerste volle punt. Hij had weer een onduidelijke stelling op het bord waarin zijn tegenstander het spoor bijster raakte. Misschien Coos zelf ook wel maar dat is niet gebleken. Coos won namelijk een kwaliteit en speelde de pot rustig naar een overwinning.

Wytze Zee speelt opvallend vaak gelijk. Het maakt niet veel uit tegen wie. Zaterdag tekende hij zijn zoveelste gelijke spel aan tegen een aanmerkelijk hogere gerate schaker.

Alec maakte een uitstekende invalbeurt. Geconcentreerd hield de basisschoolleerling zijn tegenstander tot in het eindspel bij. Toen speelde hij enkele onnauwkeurige zetten die op fraaie wijze werden afgestraft.

Vervolgens maakte ikzelf het gat wat kleiner door een al dan niet terechte winst in razende tijdnood. Met een stuk achter maar als compensatie een gemene vrijpion die doorliep tot de 7e rij en daarna ook nog dreigde te promoveren. Op de 39 zet ging de Zevenaar door de vlag.

Daarna leek Tjeerd aan bord 3 een puntje te pakken met een pion meer in een loper/paard eindspel. Er moest nog wel even nauwkeurig afgerond worden en dat brak Tjeerd op. Hij haalde de tijdcontrole met te weinig zetten. 4-3 dus.

Wim was nog bezig, ploeterend in een toreneindspel met een pion minder en de dreiging er nog eentje te verliezen. Het zat er helaas niet meer in. Tegen zessen was het over en uit.

Ondanks de nederlaag uitstekend tegenstand geboden en er een moreel winstgevoel aan over gehouden.

   Zevenaar           2062 - Sneek 2              1727 5 - 3

1. Guust Homs         2183 - Jouke Bakker         1898 ½ - ½

2. IM Vincent Rothuis 2295 - Wytse Wiersma        1794 1 - 0

3. Henk Karssen       2118 - Tjeerd Wiersma       1737 1 - 0

4. Michel van Leeuwen 2118 - Wim Ykema            1911 1 - 0

5. Arie Huysman       1993 - Joe Hania            1826 0 - 1

6. Wim Ratering       2000 - Wytze van der Zee    1595 ½ - ½

7. Toon Janssen       1864 - Coos Kruisenga       1692 0 - 1

8. Vincent Pelgrom    1926 - Alec Sealy           1364 1 - 0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s