mudhAfgelopen maandag heeft Sneek 2 zijn eerste wedstrijd in Drachten gespeeld. Ik zit de hele week al op een verslag te wachten. Helaas, het komt maar niet.  Omdat ikzelf meespeelde wordt dat misschien stilzwijgend van mij verwacht.

Nou vooruit dan maar weer. Een kort verslagje dan.

Teamleider Erwin toonde het goede voorbeeld. Hij was als eerste klaar en pakte volgens mij redelijk eenvoudig de winst. Daardoor had hij mooi de tijd om een verslag te schrijven.

Coos aan bord zeven had ook niet veel tijd nodig om keurig remise te spelen.

Tjeerd ging ergens onnodig in de fout en moest daardoor een stelling waarin eerst niks aan de hand was opgeven.

Ikzelf (soepkoppen onder de tafel) kreeg tegen good old Hazenberg (die noodgedwongen op 4 kussens zat om op de hoogte te blijven) weinig kansen. Ik verloor een pion, vond het nodig een 2e te geven en werd vakkundig afgedroogd.

Jouke aan bord 1 tegen  Schuurmans  speelde goed. Een pionnetje extra in een toreneindspel is bijna niet te winnen. Na nog een tijdje doorspelen werd tot remise besloten.

En dan hebben we Selwin. Daar ging het niet goed mee. In verschrikkelijke tijdnood was verliezen een kwestie van tijd. Maar, o wonder, Selwin kwakte wat verwarring op het bord en schwindelde fraai naar winst. Jeugdige overmoed werd beloond. Daar kan ik wat van leren.

Hoewel niet jeugdig, was ook Wytse W. aan het knoeien. Maar de twee pionnen tegen een stuk werden steeds sterker. Vrolijk bewogen de boertjes voorwaarts en uiteindelijk wist er eentje de overkant te bereiken. Mooi speult Wytse.

4-3 en de laatste die nog speelde was Douwe tegen Biem Barendsen.  Een leuke stelling. Douwe paard en toren tegen een Dame voor Barendsen. Dat lijkt slecht, maar Douwe had een mooie vesting opgebouwd die niet te verwoesten viel. Remise en de buit was binnen.

De kop is er af, de punten zijn binnen, maar ik denk niet dat het elke wedstrijd zo mee zal zitten. Het had zomaar andersom kunnen zijn in Drachten.  Kwaliteit genoeg, daar ligt het niet aan. Geen reden op niet kampioen te worden, we gaan ervoor.