Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 79

Yesterday 234

Week 1145

Month 6497

All 207449

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Dinsdag 29 oktober was dan de eerste thuiswedstrijd van het tweede in ons nieuwe onderkomen, ’t Convenant. Om te voorkomen dat tegenstander F-PION het gebouw niet kon vinden waren er verschillende mailtjes verstuurd met een routebeschrijving. Blijkbaar had dat geholpen want keurig op tijd was een bijna compleet team ter plaatse. Alleen Willem Kuiper ontbrak nog, maar ‘dat was gebruikelijk’.

Ook bij ons was het team bijna compleet: Wim was niet fit en moest nog worden vervangen. Joe, de geplande invaller, was ziek, dus werd collectief besloten om Arnaud, die nog niet aanwezig was, aan bord 2 te laten spelen.

Vlak na het begin was er een opmerkelijk incident: de verlichting viel uit. Nadat de zekering was vervangen en het licht weer aanging bleek dat onder dekking van de duisternis Willem en Arnaud de speelzaal waren binnengeslopen, zodat beide teams compleet waren.

Na krap twee uur spelen was de eerste partij afgelopen. Arnaud (aan bord 2) kreeg een remiseaanbod en omdat het eindspel weinig mogelijkheden meer had werd besloten om het aanbod aan te nemen. Een prima prestatie van Arnaud! (0,5-0,5)

Even later was ook Erwin (bord 8) klaar met zijn partij. Een stormloop op de damevleugel zette de zwarte stukken muurvast. Na enkele zetten van het witte paard stortte de zwarte stelling in en vond zwart het welletjes. (1,5-0,5)

Na dit positieve begin was het echter gebeurd. In een partij waarin het middenspel werd overgeslagen leek Jouke (bord 1) remise te kunnen houden. Enkele onnauwkeurigheden werden echter goed afgestraft door zijn tegenstander waardoor de stand in de wedstrijd weer gelijk was (1,5-1,5).

Op bord 5 eindigde het duw- en trekwerk tussen Tjeerd en zijn tegenstander onbeslist. Na tegengestelde rokades was er in het eindspel te weinig materiaal over om de vijandelijke koning onder vuur te nemen zonder de eigen koning bloot te stellen. (2,0-2,0)

Daarna het drama aan bord 7. Coos had zich net ontworsteld aan de druk over de open a-lijn, toen hij in een betere stand besloot tot een stukoffer, dat winnend leek. Helaas kon het offer worden weerlegd, waarna zijn tegenstander bekwaam alle stukken naar een simpel te winnen eindspel afruilde. (2,0-3,0)

Douwe (bord 4) had zijn avond niet. Al na vijf zetten gaf hij een pion weg. Hij kreeg hiervoor wel enige compensatie, maar zijn tegenstander ving rustig alle dreigingen op en na bijna vier uur spelen ging Douwe in een slechte stand door zijn vlag. (2,0-4,0)

Ook bij Wytse (bord 6) ging het gruwelijk mis. Dankzij een tussenschaakje wist hij in de opening een pion te winnen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas koos hij enkele keren een verkeerde voortzetting waardoor hij een stuk kwijtraakte.

Ondanks verwoede pogingen om het tij te keren moest hij uiteindelijk toestaan dat een zwart pionnetje tot dame kon promoveren. (2,0-5,0)

De uitslag werd nog draaglijk door Selwin aan bord 3. Na een mooi opgezette partij belandde hij in een toreneindspel met twee pionnen meer. Ondanks de tijdnood wist hij dit bekwaam uit te spelen zodat na ruim vier uur spelen het laatste punt kon worden bijgeschreven. (3,0-5,0)

Terugkijkend een wedstrijd die we niet hadden hoeven verliezen. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd de kater wegspelen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T

Sneek II

1787

Fpion

1819

3

5


1.

Jouke Bakker

1931

Derk Drukker

2032

0

1

2.

Arnaud Bom

1670

Dirk-Jan Dekker

1904

½

½

3.

Selwin Keuning

1779

Cees Banning

1828

1

0

4.

Douwe van der Meulen

1820

Herman de Vries

1809

0

1

5.

Tjeerd Wiersma

1781

Evert Woudstra

1797

½

½

6.

Wytse Wiersma

1770

Willem Kuiper

1797

0

1

7.

Coos Kruisenga

1750

Theo Tops

1785

0

1

8.

Erwin Denissen

1795

Egbert Bergsma

1599

1

0

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek