Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 18

Yesterday 16

Week 193

Month 766

All 123946

Currently are 12 guests and no members online

Dinsdag 29 oktober was dan de eerste thuiswedstrijd van het tweede in ons nieuwe onderkomen, ’t Convenant. Om te voorkomen dat tegenstander F-PION het gebouw niet kon vinden waren er verschillende mailtjes verstuurd met een routebeschrijving. Blijkbaar had dat geholpen want keurig op tijd was een bijna compleet team ter plaatse. Alleen Willem Kuiper ontbrak nog, maar ‘dat was gebruikelijk’.

Ook bij ons was het team bijna compleet: Wim was niet fit en moest nog worden vervangen. Joe, de geplande invaller, was ziek, dus werd collectief besloten om Arnaud, die nog niet aanwezig was, aan bord 2 te laten spelen.

Vlak na het begin was er een opmerkelijk incident: de verlichting viel uit. Nadat de zekering was vervangen en het licht weer aanging bleek dat onder dekking van de duisternis Willem en Arnaud de speelzaal waren binnengeslopen, zodat beide teams compleet waren.

Na krap twee uur spelen was de eerste partij afgelopen. Arnaud (aan bord 2) kreeg een remiseaanbod en omdat het eindspel weinig mogelijkheden meer had werd besloten om het aanbod aan te nemen. Een prima prestatie van Arnaud! (0,5-0,5)

Even later was ook Erwin (bord 8) klaar met zijn partij. Een stormloop op de damevleugel zette de zwarte stukken muurvast. Na enkele zetten van het witte paard stortte de zwarte stelling in en vond zwart het welletjes. (1,5-0,5)

Na dit positieve begin was het echter gebeurd. In een partij waarin het middenspel werd overgeslagen leek Jouke (bord 1) remise te kunnen houden. Enkele onnauwkeurigheden werden echter goed afgestraft door zijn tegenstander waardoor de stand in de wedstrijd weer gelijk was (1,5-1,5).

Op bord 5 eindigde het duw- en trekwerk tussen Tjeerd en zijn tegenstander onbeslist. Na tegengestelde rokades was er in het eindspel te weinig materiaal over om de vijandelijke koning onder vuur te nemen zonder de eigen koning bloot te stellen. (2,0-2,0)

Daarna het drama aan bord 7. Coos had zich net ontworsteld aan de druk over de open a-lijn, toen hij in een betere stand besloot tot een stukoffer, dat winnend leek. Helaas kon het offer worden weerlegd, waarna zijn tegenstander bekwaam alle stukken naar een simpel te winnen eindspel afruilde. (2,0-3,0)

Douwe (bord 4) had zijn avond niet. Al na vijf zetten gaf hij een pion weg. Hij kreeg hiervoor wel enige compensatie, maar zijn tegenstander ving rustig alle dreigingen op en na bijna vier uur spelen ging Douwe in een slechte stand door zijn vlag. (2,0-4,0)

Ook bij Wytse (bord 6) ging het gruwelijk mis. Dankzij een tussenschaakje wist hij in de opening een pion te winnen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas koos hij enkele keren een verkeerde voortzetting waardoor hij een stuk kwijtraakte.

Ondanks verwoede pogingen om het tij te keren moest hij uiteindelijk toestaan dat een zwart pionnetje tot dame kon promoveren. (2,0-5,0)

De uitslag werd nog draaglijk door Selwin aan bord 3. Na een mooi opgezette partij belandde hij in een toreneindspel met twee pionnen meer. Ondanks de tijdnood wist hij dit bekwaam uit te spelen zodat na ruim vier uur spelen het laatste punt kon worden bijgeschreven. (3,0-5,0)

Terugkijkend een wedstrijd die we niet hadden hoeven verliezen. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd de kater wegspelen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T

Sneek II

1787

Fpion

1819

3

5


1.

Jouke Bakker

1931

Derk Drukker

2032

0

1

2.

Arnaud Bom

1670

Dirk-Jan Dekker

1904

½

½

3.

Selwin Keuning

1779

Cees Banning

1828

1

0

4.

Douwe van der Meulen

1820

Herman de Vries

1809

0

1

5.

Tjeerd Wiersma

1781

Evert Woudstra

1797

½

½

6.

Wytse Wiersma

1770

Willem Kuiper

1797

0

1

7.

Coos Kruisenga

1750

Theo Tops

1785

0

1

8.

Erwin Denissen

1795

Egbert Bergsma

1599

1

0

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek