Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Interne Competitie Jeugd
  18-12-2020
    Uitslag Ronde 12                 1 Wouter Kuijt  -  Jesse Bosker 0 - 1 2 Hedzer...
 • Onlineschaak
  18-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 72

Yesterday 166

Week 238

Month 2810

All 138357

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

erwin_denissenIn de vierde ronde moest het tweede aantreden tegen Emmeloord, de kampioen van de afgelopen twee jaren en door de FSB-site al genoemd als de kampioen van het huidige seizoen.

Gemakkelijk zou het dus niet worden, ook al omdat het tweede tot nu toe nog niet wist te overtuigen.

Zo werd de wedstrijd tegen Westergoo maar nipt gewonnen (zie hier het verslag op de site van Westergoo). Zo nipt dat ik het niet aandurfde om daar een verslag van te schrijven. Maar vooruit, hier dan alsnog het verslag:

Coos werd hardhandig weggezet door good old Harm-Jan Dijkstra, Selwin speelde een puike partij tegen Jos Dolle, ik kreeg het punt cadeau omdat mijn tegenstander in totaal gewonnen stelling de dame weggaf, Wytse wist wel raad met Taeke Bergsma, Jouke wist uit niets iets te maken en versloeg Jan Nota in het eindspel. Daarna bood invaller Joe in een ongeveer gelijke stand remise aan. Fokke de Boer nam dit aan en vroeg vervolgens wat de stand eigenlijk was. Tsja, 4,5-1,5 in het voordeel van Sneek dus.

De overige twee partijen gingen verloren: Douwe verloor al snel een pion en moest na drie uur spelen opgeven. Wel was er nog een opmerkelijk incident: vooraf had Hidde Sinia gezegd: 'Ik heb storingsdienst. Als mijn telefoon gaat, dan geef ik op'. De telefoon ging tijdens de partij, Hidde was minstens 10 minuten aan de telefoon, maar opgeven, ho maar. Als laatste moest Tjeerd de koning omleggen, nadat hij langzaam maar zeker door Mark Masmeijer achteruit werd gedrukt.

Dan nu de wedstrijd tegen Emmeloord:

In een afgeladen Het Convenant (het vierde speelde ook een thuiswedstrijd) werd onder toeziend oog van arbiter Anne in de basisopstelling gestart, dus weer met Wim die de vorige twee wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

De wedstrijd zelf. Er werd van beide zijden goed geschaakt en na een uur spelen was er nog geen enkele partij uit of zelfs maar in hogere zin beslist. Ook na twee uur nog niet. Zelfs toen de mannen van het vierde al uitgebreid de nederlaag aan het verdrinken waren was het nog steeds niet duidelijk hoe het af zou lopen.

Na drie uur spelen was dan eindelijk de eerste uitslag daar: Douwe wist de opening te overleven, kwam niet in tijdnood en kon in een stelling met tegengestelde rokades bekwaam afwikkelen naar een eindspel met een stuk meer. Het eerste punt was binnen! (1-0)

Tien minuten later moest Wytse in remise berusten: hij kon een betere stelling niet in winst om zetten, omdat zijn tegenstander net op tijd de weg naar eeuwig schaak had gevonden. (1,5-0,5)

Vlak daarna gaf Tjeerd op: tegen de aanvalskunstenaar Henk Valkema was geen kruid gewassen. (1,5-1,5)

Ongeveer op hetzelfde moment nog een remise: na een moeizaam begin had Coos door een schitterend schijnoffer materieel voordeel gekregen. Helaas was de stelling nog steeds complex en met nog maar weinig tijd op de klok leek het verstandig om remise aan te bieden. (2-2)

Tijdnood werd Selwin fataal. Na een zwaar positionele partij leek hij de buit binnen te krijgen. Helaas, na een misgreep was het punt niet voor hem, maar voor zijn tegenstander. (2-3)

In mijn partij werd het evenwicht nooit verbroken. Nadat de partij in een dubbeltoreneindspel was beland werd de vrede getekend. (2,5-3,5)

Jouke en Rob Kamminga maakten er een spectaculaire partij van. Jouke besloot in een afgeleide variant van het aangenomen Damegabiet de pluspion te behouden. Hij wist de druk te weerstaan en wikkelde af naar een onduidelijk eindspel, waarin hij er beter voor leek te staan. Onder druk van de klok werd tot remise besloten. (3-4)

En dan is er nog één partij over.

Na een sabbatical van twee wedstrijden schoof Wim weer aan en hij had het direct goed getroffen: Emmeloord had de sterkste speler niet aan bord 1, maar aan bord 2 opgesteld.

De hele avond was er wel wat druk op de witte stelling, maar niet zo erg dat je je zorgen moest maken. Zwart investeerde veel tijd om een opening te vinden, maar tevergeefs.

Toen de stand in de wedstrijd op 3-4 kwam had Wim dan ook een behoorlijk tijdvoordeel in een onevenwichtige stelling. Hij zuchtte een keer diep, omdat hij nu geen remise meer mocht aanbieden, maar kreeg toen een vastbesloten blik in zijn ogen en ging op zoek naar dat ene kleine kansje om de partij in zijn voordeel te beslissen. De spanning werd zijn tegenstander blijkbaar te veel, want in plaats van rustig te verdedigen ging hij op zoek naar een snelle winst. Helaas voor hem sloeg dit niet door en ging hij in verloren stelling door zijn vlag, bekwaam geconstateerd door Anne. (4-4)

Een mooi slot van een mooie wedstrijd. Op naar de volgende!

Man of the match: Wim

*****************************

Man of the match......ja ja. MAar het had heel anders (moeten) kunnen lopen.....


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek