Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Interne Competitie Jeugd
  18-12-2020
    Uitslag Ronde 12                 1 Wouter Kuijt  -  Jesse Bosker 0 - 1 2 Hedzer...
 • Onlineschaak
  18-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 60

Yesterday 166

Week 226

Month 2798

All 138345

Currently are 7 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

erwin_denissenOp 16 januari stond de cruciale wedstrijd tegen Schaakwoude op het programma. Bij winst zouden we Schaakwoude passeren en op twee punten van de koploper Emmeloord blijven.

Onze vertrouwde opstelling zorgde voor de nodige commotie bij de gastheren: wie zat er nou eigenlijk op welke stoel? Wim en Douwe (borden 2 en 4) kregen een eigen plekje, zodat de eerste rij borden bestond uit Jouke, Selwin, Tjeerd en Wytse (de borden 1, 3, 5 en 6). De tweede rij werd gevormd door Coos en mij (borden 7 en 8).

De wedstrijd begon met een misser van Erwin: in plaats van eerst de koning in veiligheid te brengen trok hij direct ten aanval. Daar wist zijn tegenstander wel raad mee en na anderhalf uur spelen was de eerste nul een feit.

Snel daarna was de stand weer in evenwicht: aan bord 2 was de zwarte dame hopeloos verdwaald, waardoor Selwin de kans kreeg om met twee(!) stukoffers de koningsstelling open te breken. Alleen ten koste van veel, heel veel materiaal was mat te voorkomen. Zwart gaf dan ook snel op.

Bij Wim liep het helaas niet geheel naar wens: over de geopende e-lijn werd de koning snel onder vuur genomen waarna het ergens op h4 (of zo) mat liep.

Na ruim twee uur spelen de eerste remise: Tjeerd en zijn tegenstander draaiden als twee egeltjes om elkaar heen en zagen geen van beiden aanknopingspunten voor een mooie aanval. Remise dus.

Halverwege de wedstrijd stonden we dus achter met 1,5-2,5. Toch was er geen reden tot paniek, want in geen enkele van de andere partijen stonden we echt slechter.

Sterker nog, de stand werd na drie uur spelen rechtgetrokken door Jouke. Na een half uurtje en 12 zetten was er een eindspel op het bord gekomen waarin zwart twee geïsoleerde dubbelpionnen had. Hier wist Jouke wel raad mee en heel geduldig legde hij de zwaktes van de zwarte stelling bloot. De torens handig manouvrerend en op het juiste moment materiaal ruilen leverde hem een stelling op met K+T+2pi tegen K+T. De pionnen werden vakkundig naar de overkant geloodst, waarna zwart het uiteindelijk wel geloofde.

Douwe had ook een prettige avond. Een vrijpion werd geofferd om zijn dame te ruilen tegen een paard, loper en toren. Vervolgens liet Douwe zien dat P+L+T veel sterker is dan D als ze goed kunnen samenwerken. Met een fijn magneetoffer werd er tenslotte een matnet geforceerd.

Tegelijkertijd werd het remise bij Coos. In een dichtgeschoven situatie kon zwart, ondanks dat hij er veel tijd in investeerde, geen gaatje vinden in de witte stelling. Een tactisch geplaatst remise-aanbod voerde de druk nog wat op. In beginnende tijdnood koos zwart toen de veilige weg en werd de vrede getekend.

Wytse was onder de druk over de f-lijn uitgekomen en had inmiddels minimaal remise. Vanwege de stand in de wedstrijd deed zijn tegenstander nog enkele halfslachtige pogingen om tot winst te komen, maar hij kwam al snel tot de conclusie dat doorspelen zinloos was. Hierdoor kwam de eindstand op 4,5-3,5 in het voordeel van Sneek 2!

Na deze speelronde is de stand nu als volgt:

1. Emmeloord      9-25

2. Fpion          7-23

3. Sneek II       7-20,5

4. Schaakwoude    6-23,5

5. Steenwijk      5-19

6. Drachten       4-19,5

7. Westergoo      1-16

8. WES            1-13,5

 

Nog twee speelronden te gaan, waarin WES en Steenwijk onze tegenstanders zullen zijn. Met o.a. de wedstrijd Fpion-Emmeloord nog op het programma lijkt er nog van alle mogelijk te zijn! We blijven in ieder geval bovenin meedraaien.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek