Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 18

Yesterday 16

Week 193

Month 766

All 123946

Currently are 9 guests and no members online

erwin_denissenDinsdag 4 februari speelde Sneek 2 thuis tegen het onderaan staande WES. Een op het oog gemakkelijke klus, maar enige voorzichtigheid was toch geboden, want het tweede had dit seizoen nog nooit meer dan 4½ bordpunt per wedstrijd gehaald.

Ook dit keer waren er geen afzeggingen en konden wij in onze vertrouwde opstelling spelen.

Toen de gasten nagenoeg compleet waren (alleen de teamleider ontbrak, maar die zou al snel arriveren) werden zij van harte welkom geheten door Anne, de strijdleider van de avond.

Na de aanmoediging om toch vooral veel te consumeren (zowel drank als versnaperingen) ging de wedstrijd los.

Binnen het uur waren al de eerste meevallers te noteren: Wim (bord 2) mocht gratis inslaan op f7 en stond na een half uur straal gewonnen. Dit punt was dus binnen, hoewel de technische afwikkeling nog een uur extra duurde.

De tweede meevaller kwam van bord 3: in een partij waar de dames al vroeg in het spel kwamen viel Selwin de witte dame aan. Hierop viel zwart de witte dame aan, maar zag daarbij over het hoofd dat zijn eigen vorstin met schaak geslagen kon worden. Hij had geen zin om met een dame minder door te schaken en gaf dan ook direct op.

Twee-nul en geen vuiltje aan de lucht.

Op bord 8 was er weer eens een winstpartij voor Erwin. In een wat saaie stelling gooide hij de knuppel in het hoenderhok met een speculatief pionoffer. Zijn tegenstander liet zich hierdoor in de war brengen en leverde al snel een kwaliteit in. Toen hij daarna in het eindspel ook nog eens misgreep was het snel over en uit.

Coos had de taak om de nummer 2 (qua rating) van WES te bestrijden. Na een partij waarin het evenwicht nooit helemaal verbroken werd bleef een toreneindspel met ook nog eens ongelijke lopers over. Remise dus.

Douwe offerde noodgedwongen een kwaliteit voor actief spel. Hiervoor kreeg hij de kwaliteit plus een pion terug. In het eindspel met wederzijdse matdreigingen werd na zetherhaling tot remise besloten.

Jouke op 1 offerde een pion voor zeer actief spel. Dit vroeg veel van zijn tegenstander, vooral tijd. Nadat de pion was teruggewonnen bleef er een dubbeltoreneindspel over, waarin wit door tijdgebrek niet altijd de juiste voortzetting vond. Zwart wel. Het logische gevolg was dus weer een overwinning voor Jouke.

Tjeerd legde een gedegen pot neer. Zonder ook maar iets weg te geven werd het net rond de witte koning steeds strakker aangetrokken. Nadat alle lijnen waren geopend was het prijsschieten voor de zware zwarte stukken en was mat onontkoombaar. De eerste overwinning dit seizoen en nog een mooie ook!

Wytse tenslotte harkte nog een halfje binnen. De zwarte stukken vlogen door de witte stelling en pikten hierbij ook nog eens een pionnetje mee. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de witte ruïne definitief gesloopt zou worden. Op zulke momenten is Wytse echter op zijn best. Hij verdedigde bekwaam, bouwde ook nog enkele venijnige tegendreigingen in en hield zich daarmee staande zodat een remise aan het eind van een enerverende potje het resultaat werd.

Op dit moment zijn we virtueel koploper in de promotieklasse! Of we dit over een week ook nog zijn hangt af van de prestaties van Emmeloord en F-Pion.

Afwachten dus maar.

Uitslagen:

Sneek II 1826             – WES 1766               6½ – 1½

Jouke Bakker 1963         – Fokke Jonkman 2066      1 – 0
Wim Ykema 1924            – Miranda Kersbergen 1571 1 – 0
Selwin Keuning 1838       – Remco Heite 1762        1 – 0
Douwe van der Meulen 1776 – Meine Wassenaar 1759    ½ – ½
Tjeerd Wiersma 1751       – Edwin Fabriek 1734      1 – 0
Wytse Wiersma 1820        – Willem de Beurs 1739    ½ – ½
Coos Kruisenga 1692       – Lieuwe Cnossen 1859     ½ – ½
Erwin Denissen 1842       – Klaas de Jong 1637      1 – 0
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek