Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 250

Yesterday 234

Week 1316

Month 6668

All 207620

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek 2, weer eens terug in de KNSB-competitie, opende het seizoen met de uitwedstrijd tegen De Toren Arnhem VSV.

Er werd geschaakt in de bedrijfsruimte van de bibliotheekservice, een retro-achting gebouw. Mooie locatie voor schaakclubs. Het uiteindelijke resultaat van de strijd was voor ons minder mooi. We gingen het schip in met 5½ - 27. Een terechte nederlaag, zij het iets geflatteerd.

Op de parkeerplaats troffen we Nick Bijlsma, dit jaar spelend voor De Stukkenjagers. Nick's team moest het daar opnemen tegen het vlaggenschip van de plaatselijke schaakvereniging.

Voor ons team opende Han Holl de score na een gelijkopgaande strijd met remise.

Even later gingen de broers Sake en Abe Algra onderuit. Beiden debuteerden niet slecht maar schoten tekort door een gebrek aan "ausdauer".

Sjoerd Hoekstra speelde eveneens zijn eerste KNSB-wedstrijd. Dat ging prima. Sjoerd had de partij goed onder controle, stond ogenschijnlijk lange tijd iets beter maar meer dan een gelijkspel zat er volgens Sjoerd niet in.

Vervolgens ging Wytse Wiersma in een ingewikkelde stelling na een misse zet onderuit wegens materiaalverlies.

Zelf speelde ik een goede partij, stond iets beter tot het moment van een nutteloos schaakje. Dat bleek een belangrijk tempo te kosten waarna het duel weer volledig in evenwicht kwam. In het eindspel veranderde er weinig. Na afruil van de laatste stukken was het pot remise.

Tjeerd Wiersma had wel een spannend potje. Lichte stukken ruilen tegen een toren en twee pionnen. Tjeerd leek vervolgens iets beter te staan maar na afruil ontstond een eindspel van loper en pionnen tegen een legertje pionnen met actieve koning. Dit was voor beiden niet meer te winnen. Hierdoor was de tussenstand 5-2.

Jouke Algra was nog bezig. Hij had onderhand een toreneindspel op het bord dat door menigeen remise zou zijn gegeven. Jouke manoeuvreerde langzaam maar zeker naar pionpromotie maar zijn opponent kreeg er twee verbonden vrijpionnen voor terug waarna het vinden van de winstgang erg lastig werd. Met de pech dat zijn toren net op de verkeerde lijn stond moest Jouke berusten in remise.

Kortom, die Arnhemmers waren in de breedte toch iets geroutineerder.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek