Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 8

Yesterday 258

Week 1332

Month 6684

All 207636

Currently are 20 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek 2 speelde zaterdag weer eens een wedstrijd in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Mooi schaakweer en  mooie locatie, maar daar hield het wel mee op.

De tegenstander, die we al vaak tegengekomen zijn was Staunton. Een mooie oude club, met een ghemiddelde rating waar wij niet aan konden tippen.

Ik heb vrij weinig de partijen inhoudelijk gezien maar loop even de borden in achterstevoren volgorde af.


Op bord acht speelde Abe (of was het nou Sake?) tegen een ventje dat nog jonger en kleiner was dan Abe (of was het nu Sake).  Ze namen beide goed hun tijd voor de zetten en kwamen uiteindelijk remoise overéén.

Bord 7 werd ingenomen door Sake (kan ook Abe geweest kunnen zijn). Hij  bouwde de stelling goed op,  liet Piet Mulder even zweten, maar verloor wel.

Bord 6 dan. Tjeerd Wiersma speelt uitstekend de laatste tijd, nu weer een mooie remise tegen een hoger gerate spaler. 

Wytse Wierma aan 5 kreeg het voor elkaar om na 5 zetten al een pion achter te komen. "The rest is history".

Ikzelf (4)  speelde tegen  Yeb Blom, een speler die al Stauntonlid was in 1981, toen ik ook een jaartje lid was van Staunton tijdens mijn ´studie`. Na een rustige opzet, bijna symmetrisch brak hij door met e4 en mistte ik de goede voortzetting en kreeg een dodelijke aanval over mij heen.

Sjoerd Hoekstra aan bord 3 kon het ook niet bolwerken. Ook hier een mataanval die onhoudbaar was.

Han Holl sprokkelde het derde halfje. Rustig, degelijk zoals we van Haqnn gewend zijn.

Door ziekte van Christian moest Jouke Algra invallen in het eerste en werd Tinus Fleur op het laatste moment overgehaald om in te vallen. Niet voor niets, want ook dit werd remise.

Vier remises en 4 nullen. Dat moet en kan beter volgende wedstrijd!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek