All 207636

Sneek 2 speelde zaterdag weer eens een wedstrijd in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Mooi schaakweer en  mooie locatie, maar daar hield het wel mee op.

De tegenstander, die we al vaak tegengekomen zijn was Staunton. Een mooie oude club, met een ghemiddelde rating waar wij niet aan konden tippen.

Ik heb vrij weinig de partijen inhoudelijk gezien maar loop even de borden in achterstevoren volgorde af.

Op bord acht speelde Abe (of was het nou Sake?) tegen een ventje dat nog jonger en kleiner was dan Abe (of was het nu Sake).  Ze namen beide goed hun tijd voor de zetten en kwamen uiteindelijk remoise overéén.

Bord 7 werd ingenomen door Sake (kan ook Abe geweest kunnen zijn). Hij  bouwde de stelling goed op,  liet Piet Mulder even zweten, maar verloor wel.

Bord 6 dan. Tjeerd Wiersma speelt uitstekend de laatste tijd, nu weer een mooie remise tegen een hoger gerate spaler.

Wytse Wierma aan 5 kreeg het voor elkaar om na 5 zetten al een pion achter te komen. "The rest is history".

Ikzelf (4)  speelde tegen  Yeb Blom, een speler die al Stauntonlid was in 1981, toen ik ook een jaartje lid was van Staunton tijdens mijn ´studie`. Na een rustige opzet, bijna symmetrisch brak hij door met e4 en mistte ik de goede voortzetting en kreeg een dodelijke aanval over mij heen.

Sjoerd Hoekstra aan bord 3 kon het ook niet bolwerken. Ook hier een mataanval die onhoudbaar was.

Han Holl sprokkelde het derde halfje. Rustig, degelijk zoals we van Haqnn gewend zijn.

Door ziekte van Christian moest Jouke Algra invallen in het eerste en werd Tinus Fleur op het laatste moment overgehaald om in te vallen. Niet voor niets, want ook dit werd remise.

Vier remises en 4 nullen. Dat moet en kan beter volgende wedstrijd!