Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 253

Yesterday 234

Week 1319

Month 6671

All 207623

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Afgelopen zaterdag vonden de slotronden plaats van de KNSB competitie en konden twee andere Sneker sportverenigingen, Vc Sneek dames en WZS Boso, geschiedenis schrijven. Voor de Schaakclub Sneek stond er niets meer op het spel maar voor de volleybalsters en voetballers wel.

 

Je zag het verschil in motivatie. De schakers speelden tam. De dames van Vc Sneek en de mannen van Boso WZS waren vol vuur en vochten voor de fel begeerde titels. De schakers gingen dan ook roemloos ten onder. De volleybalsters versloegen in een driesetter Eurosped Almelo en werden landskampioen. De voetballers dwongen promotie af naar de topklasse door 6-0 winst op De Bataven. Knap werk!

 

Het vlaggeschip van de Schaakclub Sneek verloor met 2½-5½ van DTK. Ik zag halverwege de speelduur dat het er op de meeste borden slecht uitzag voor de Snekers. Dick en Tjitze wisten te scoren en Selwin kwam in betere stelling niet verder dan remise. De overige spelers gingen onderuit. Sneek 1 miste Johnny en Christian en DTK speelde niet in volgorde van speelsterkte. Maar of dat het verschil heeft gemaakt valt te betwijfelen.

 

Het verlies van Sneek 2 vond ik geflatteerd. Een gelijkspel heeft er heel lang in gezeten. Maar het pakte anders uit. Sjoerd schaakte goed. Hij kreeg het initiatief en ronde winnend af met een fraaie koningsaanval. Han, Wytse en Joe kwamen niet verder dan remise. Alle drie stonden op een gegeven moment in de plus. Tinus stond halverwege de partij ook goed maar ging in het eindspel finaal onderuit. Douwe en Wim speelden tegen de dames Keetman en Vlaar. Iets weggeven aan vrouwen is een nobel streven maar in schaakpartijen wil men graag compensatie. Een stukoffer voor actief spel of zoiets. Douwe en Wim raakten eenvoudig materiaal en zagen winst of een gelijkspel totaal in rook opgaan. Op het bord van Tjeerd speelde het thema bezit van open lijn en zevende rij een beslissende rol. Zijn tegenstander beschikte hierover en speelde de partij knap uit naar winst.

 

Sneek 1 won dit seizoen van de sterkere teams en morste dure punten weg tegen de mindere goden. Met de tweede acht blijft het schommelen tussen FSB en KNSB. "Hoop leidt ons", las ik op de zijkant van een schip liggend in het water langs de kant van de Snekertrekweg in Leeuwarden. Hoop is mooi maar met kwaliteit en vooral met motivatie komt men een stuk verder.

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek