Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020

Gastenboek

Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:36
Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:34
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 15:26

Recent Toegevoegd

 • INFO
  29-03-2020
  Het kan niemand ontgaan zijn en na het kabinetsbesluit van afgelopen maandag rest het bestuur niets anders dan het volgende besluit met alle leden te delen: 1. Interne competitie: de stand van de...
 • INFO
  13-03-2020
  Ook al heeft de schaakclub Sneek net geen 100 leden meer, toch heeft het bestuur de enig juiste beslissing genomen   Geen Clubavond rn wedstrijden  tot en met 31 maart i.v.m. het...
 • INFO
  13-03-2020
  13 maart 10:30 uur Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland geeft de KNSB gehoor aan de oproep van het RIVM, de overheid en NOC*NSF om alle sportactiviteiten...
 • Interne competitie
  10-03-2020
    Uitslag Ronde 18                 1 Selwin Keuning  -  Tjitze Schram 1 - 0 2 Anne...
 • Snel en Rapid
  09-03-2020
    Uitslag Ronde 12                   1 Tjitze Schram  -  Hielke Gorter 0 - 1 2 Selwin...
 • More news...

Bezoekers

Today 0

Yesterday 22

Week 0

Month 141

All 117518

Currently are 5 guests and no members online

Een diepterecord bij het tweede: slechts drie auto’s waren er nodig om een achttal naar een uitwedstrijd te vervoeren! Maar wat voor auto’s! Kangoo’s! Drie stuks! Wordt het niet eens tijd om bij een willekeurige Renault-dealer aan te kloppen voor wat sponsorgelden?

Het reizen met Douwe heeft de zeer prettige bijkomstigheid dat deze man gezegend is met een goed geheugen en een rijke kennis heeft van het wel en wee van Kollum en (verre) omstreken.
De wetenswaardigheden van deze avond gingen over het ontstaan van de vereniging waar wij vanavond tegen moesten spelen. Zo weet ik nu dat de naam van onze tegenstander is gekozen omdat twee sterke verenigingen, gesymboliseerd door twee sterke  stukken, er voor hadden gekozen om samen te werken. Deze samenwerking tussen de Kollumers en Gerkeskloosterlingen werd uiteindelijk een fusie en, zoals het dan ook hoort, werd de nieuwe locatie halverwege, in Buitenpost, gevonden.

Speciaal voor de toekomstige sponsor: ruim voor aanvang van de wedstrijd was het complete team al ter plaatse!
Bij het voorlezen van de opstellingen door de onberispelijk optredende wedstrijdleider Rick Weggen ging er een behoorlijke zucht van verlichting door het Sneeker team. Geen Bruno, geen Bart, geen Johan bij onze tegenstander. Zou het vanavond dan misschien lukken om de favoriete gastheren pootje te lichten?

Een oud gezegde luidt: Je bent zo sterk als je reservebank. En het bleek al snel dat de reservebank van Sneek een betere kwaliteit heeft dan die van DTK.
Aan het achtste bord overspeelde Wytze van der Zee in recordtempo zijn tegenstander volledig. Het was alleen aan de weigering van zijn tegenstander om eerder op te geven te danken dat de partij nog lang duurde.
Na de reglementaire overwinning tegen Philidor 3 nu een echt punt. 100% voor deze invaller!

Onze andere invaller was Hielke die aan de andere kant van het veld speelde. ‘Als ik maar met wit speel’ was zijn antwoord op mijn vraag ‘bord 1 of bord 3?’. Dus op 1 tegen Jeroen Weggen, een niet onverdienstelijke speler die op KNSB-niveau als lid van Philidor 1 behoorlijk aan de weg timmert. Hielke hield lang stand, maar toen hij niet geheel correct op de damevleugel aan een pionnenopmars begon werd dat vakkundig door zijn tegenstander afgestraft.

Na een zetje of twintig had ik het wel bekeken. Een doodgeslagen stelling en zowel Leffert als ik hadden goede hoop dat de rest van het team voldoende punten bij elkaar zouden spelen.

Ondertussen had Wim de keus gemaakt om niet te rokeren. Daar wist Albert Jan wel raad mee. Een redelijk kansloze nul  voor de onzen.

Douwe was weer enorm op dreef. Er zijn partijen waar je een hele avond even langs loopt om te genieten en dit was er zo een.
Eerst lang rokeren en dan met een pionoffer allerlei nare dreigingen diep in de vijandelijke verdediging inbouwen. Toen er in (bijna) gewonnen stelling ook nog een paard cadeau werd gedaan was het over en uit.

Sylvia had weer een bord vol stukken. Schuif, schuif en ja, wie bedenkt er een plan? Geen van beiden dus remise was het uiteindelijke resultaat.

3-3 en de beide Wiersma’s nog bezig. Ik begin Wytse er van te verdenken dat hij het expres doet. Eerst met dramatisch spel in een verloren stelling komen en van daar uit langzaam terug vechten. Dit keer was het voldoende voor een halfje.

Als laatste Tjeerd die, zoals hij het zelf verwoordde, nog wat goed had te maken. Met een mooi schijnoffer in het begin van de partij won hij een pion. Maar hoe win je die partij dan? Door rustig te blijven. In wederzijdse tijdnood lukte het Tjeerd uiteindelijk om zijn tegenstander pootje te lichten.

Gewonnen! En we staan bovenaan! In ieder geval tot maandag.
De volgende ronde tegen Emmeloord. Misschien zonder invallers, maar ook met invallers hoeven we niet bang te zijn, getuige de score van 75% die zij tot nu toe hebben behaald.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda