Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne Competitie Jeugd
  26-11-2020
    Uitslag Ronde 10                 1 Jesse Bosker  -  Jemilly Ding 1 - 0 2 Alexander...
 • Onlineschaak
  26-11-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  20-11-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  12-11-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Interne Competitie Jeugd
  12-11-2020
    Uitslag Ronde 8                 1 Jemilly Ding  -  Coen Roosjen 0 - 1 2 Wouter...
 • More news...

Bezoekers

Today 97

Yesterday 140

Week 97

Month 3651

All 130582

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Na het bizarre gelijkspel tegen Philidor, de ongelukkige nederlaag tegen Emmeloord en de onnodige 4-4 tegen Mid-Fryslân ging het in de wedstrijd van 7 maart tegen Westergoo alleen nog maar om de eer.

Op papier is Westergoo de zwakste tegenstander in de promotieklasse en met die instelling werd er ook door de Bolswarders gespeeld. Na anderhalf uur beton storten werd er op de onderste vier borden binnen een paar minuten vier keer remise aangeboden. Drie keer door Westergoo en een keer door Sneek.

Bij Jan Hans, die net als de andere invaller Ralph een hoger ingeschatte tegenstander tegenover zich zag, volkomen terecht. Ten eerste omdat het traditie is dat hij remise aanbiedt, ten tweede omdat er in de stelling geen enkel doorkomen meer aan was. Alle stukken op het bord en dan ook nog eens volledig dichtgeschoven. Afijn, om half tien was het eerste halfje binnen.

Even later was ook Dirk-Sieds uitgespeeld. Hij stond iets beter, maar liet een grootscheepse ruil van alles wat maar los en vast zat toe en het resterende eindspel was potremise. Het tweede halfje.

Het eerste goede nieuws kwam van het topbord: HJD kon zich niet bedwingen en besloot met de opstoot g2-g4 de stelling open te breken. Een paar zetten later had Han op overtuigende wijze laten zien dat de pion g5 nooit zou bereiken. Sterker nog, de witte stelling was na enkele krachtzetten in een ruïne veranderd en Han kon het eerste volle punt bijschrijven.

Ook aan de andere kant van het veld goed nieuws: Tjeerd wist met een pionnenopmars op de damevleugel zoveel dreiging te creëren dat hij een kwaliteit kon winnen. Het leek daarna nog wel even spannend te worden omdat de zwarte f- en g-pion erg hun best deden om de overkant te halen, maar Tjeerd keepte dat bekwaam en toen hij nog een stuk dreigde te winnen was het afgelopen.

Zelf had ik weer last van een oude kwaal: na een kwaliteitsoffer door mijn tegenstander dacht ik niet rustig na, maar speelde onmiddellijk mijn dame naar c2, terwijl een dame op e1 mij groot voordeel zou opleveren.

Ik moest de kwaliteit weer inleveren, stond een pion achter en had ook nog een vervelende aanval op mijn koningsstelling voor de kiezen.

Gelukkig had mijn tegenstander erg veel tijd verbruikt en met nog twintig minuten op de klok moest hij in de volgende stelling een zet bedenken.

snwesterwin1
Hij dacht ruim een kwartier na en speelde 22. …,Le3. Dit werd bijna a tempo gevolgd door 23. cxb5 en als zwart nu ‘gewoon’ Lxf4 speelt blijft het een lastig verhaal voor wit. Gelukkig speelde hij 23. …,axb4 en met 24. Le5 had ik al groot voordeel. Het einde kwam heel snel: 24. …, Lxf4 25. Dxc7 mat.

Vervolgens kwam ook Douwe erachter dat het lastig schaken is tegen de Bolswarder betonmolens en werd het ook daar remise.

 

 

Wytse liet zijn pionnen op de koningsvleugel ver oprukken en zette zijn tegenstander daarmee zwaar onder druk. Een denkfoutje kostte echter twee pionnen en het zag er toen niet goed uit. Gelukkig had Wytse net genoeg compensatie en kon remise nummer vier worden genoteerd.

Ook de partij tussen Ralph en Jan Nota had een hoog betongehalte. En welk gereedschap er ook werd gebruikt, geen van beiden zag kansen om de vijandelijke stelling af te breken, zodat na ruim drieëneenhalf uur spelen ook daar remise de logische uitslag was.

Een ruime overwinning zonder verliespartijen. Lekker. En ook is het plezierig om te zien dat de invallers zich (alweer) keurig staande hebben gehouden. Sterker nog, zij doen het geweldig!

Basisspelers: 18 punten uit 37 partijen (49%)

Invallers: 7,5 punten uit 11 partijen (68%)

De laatste wedstrijd van het seizoen komt er alweer aan: zaterdag 8 april spelen we in Priyas tegen Heerenveen, dat evenveel punten heeft als wij.

 

 
T Sneek 2 1789 Westergoo 1698
1. Han Holl 1989 Harm Jan Dijkstra 1736 1 0
2. Ralph Zijlma 1776 Jan Nota 1845 ½ ½
3. Dirk-Sieds Nolles 1865 Jos Dolle 1757 ½ ½
4. Wytse Wiersma 1773 Hidde Sinia 1745 ½ ½
5. Douwe van der Meulen 1822 Siebe de Jong 1714 ½ ½
6. Erwin Denissen 1827 Garmen Hageman 1500 1 0
7. Jan Hans de Jong 1576 Johan Leeverink 1703 ½ ½
8. Tjeerd Wiersma 1682 Rintje Altena 1584 1 0
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek