Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 253

Yesterday 234

Week 1319

Month 6671

All 207623

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Op 6 november de uitwedstrijd tegen Emmeloord. Emmeloord, al jaren kampioenskandidaat in de promotieklasse. En ook dit jaar weer met een team dat op rating als eerste is geplaatst.

Je hoopt dan dat je nog een remise uit het vuur kunt slepen als alles meezit. Maar deze avond zat werkelijk alles tegen. Beginnend met een wegafsluiting, gevolgd door een verandering van speelzaal en eindigend met bevroren autoruiten. En tussendoor werd er ook nog geschaakt. Nou ja, een poging gedaan.

Bord 1: Wim tegen Timo Koffeman

2017emm1

Je speelt aan bord 1 en je tegenstander heeft 250 ratingpunten meer. Dan kies je voor de remisevariant met Pd6+, Lxd6, Txd6, Td8, Tdd1, Ke7 en alle torens er ook nog eens af. Maar in deze stelling is Lb6! de aangewezen zet. Zwart is in de problemen want na Le7 en nu Pd6+ blijven de torens op het bord. (½-½, maar het had dus ook 0-1 kunnen zijn)

Bord 2: Rob Kamminga tegen Erwin

 

Kent u dat? Opgeven terwijl er niet zoveel aan de hand is? Dat overkwam mij tegen Rob Kamminga. Hij heeft een paard geofferd voor een koningsaanval. Ik zie niet hoe ik Lxh6 gevolgd door nog veel meer ellende kon pareren en gaf op. Volledig de zet …, d5! over het hoofd gezien. Het blijft lastig, maar de directe winst is ver weg voor wit. (1½-½, maar het had dus ook ½-1½ kunnen zijn)

Bord 3: Dirk Sieds – Frank Hoogenboom

 2017emm3

Wat een heerlijke stelling. Na Pe4 gaat de pion op c5 verloren, terwijl er nog steeds een gezonde stelling overblijft.

Maar nee: Pxf7?? met de gedachte dat na Txf7 Le4 winnend zou zijn. Helaas. Lb7! en dit werd door Frank niet meer uit handen gegeven. (2½-½, maar het had dus ook ½-2½ kunnen zijn)

Bord 4: Johan ten Napel – Ger

 2017emm4

De derde partij van Ger in drie jaar tijd. Een beetje duw- en trekwerk heeft tot bovenstaande slotstelling geleid. Johan werd nerveus, geloofde het wel en bood remise aan. Dat werd door Ger dankbaar aangenomen, want ieder half punt is er een, nietwaar? (3-1, maar de virtuele tussenstand is ondertussen 1-3)

Bord 5: Wytse – Henk Valkema

 2017emm5

Wytse mishandelde de opening en kwam een pion achter. Gelukkig wel een solide stelling en Henk zag niet hoe hij de witte vesting op moest blazen. Remise dus. (3½-1½, virtueel 1½-3½)

Bord 6: Nico Lemsom – Frits

 2017emm6

Na het betere gooi- en smijtwerk waar Nico de hele tijd groot voordeel had kreeg Frits één kans. In deze stelling is Lh4! de aangewezen zet. De verdediging is op orde en na Dxg2 kunnen de witte stukken in het doosje. Helaas. Lh2 werd gevolgd door Pfg5+ en Dxd6 en zwart is kansloos. (4½-1½, maar virtueel: 1½-4½)

Bord 7: Tjeerd – Tromp Willem van Urk

 2017emm7

Zwart heeft onderweg al eens mat in 6 gemist, maar staat nog steeds twee pionnen voor. De dame is naar d6 gespeeld en het lot lijkt bezegeld. En vind dan maar eens in gierende tijdnood de zetten 1. Dxd6, exd6 2. dxe5! en de witte pion loopt door! Gemist en dan weet zwart het verder goed uit te spelen. Verlies derhalve. (5,5-1,5, maar inderdaad het had dus ook gewoon 1,5-5,5 kunnen zijn)

Bord 8: Klaas van Meijeren – Renske

 2017emm8

Zwart staat (veel) beter en …, b6 is hier de aangewezen zet. Er is geen verbinding tussen de witte torens en zwart kan snel op de damevleugel toeslaan. Helaas opent Renske een tweede front met h5 om uiteindelijk als gevolg van gebrek aan denktijd ten onder te gaan. (6½-1½, maar 1½-6½ was ook zeer goed mogelijk).

Drama op drama, waardoor we met 6½-1½ verloren. Maar het had dus net zo goed andersom kunnen zijn!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek