Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 33

Yesterday 18

Week 33

Month 250

All 122469

Currently are 8 guests and no members online

Op 6 november de uitwedstrijd tegen Emmeloord. Emmeloord, al jaren kampioenskandidaat in de promotieklasse. En ook dit jaar weer met een team dat op rating als eerste is geplaatst.

Je hoopt dan dat je nog een remise uit het vuur kunt slepen als alles meezit. Maar deze avond zat werkelijk alles tegen. Beginnend met een wegafsluiting, gevolgd door een verandering van speelzaal en eindigend met bevroren autoruiten. En tussendoor werd er ook nog geschaakt. Nou ja, een poging gedaan.

Bord 1: Wim tegen Timo Koffeman

2017emm1

Je speelt aan bord 1 en je tegenstander heeft 250 ratingpunten meer. Dan kies je voor de remisevariant met Pd6+, Lxd6, Txd6, Td8, Tdd1, Ke7 en alle torens er ook nog eens af. Maar in deze stelling is Lb6! de aangewezen zet. Zwart is in de problemen want na Le7 en nu Pd6+ blijven de torens op het bord. (½-½, maar het had dus ook 0-1 kunnen zijn)

Bord 2: Rob Kamminga tegen Erwin

 

Kent u dat? Opgeven terwijl er niet zoveel aan de hand is? Dat overkwam mij tegen Rob Kamminga. Hij heeft een paard geofferd voor een koningsaanval. Ik zie niet hoe ik Lxh6 gevolgd door nog veel meer ellende kon pareren en gaf op. Volledig de zet …, d5! over het hoofd gezien. Het blijft lastig, maar de directe winst is ver weg voor wit. (1½-½, maar het had dus ook ½-1½ kunnen zijn)

Bord 3: Dirk Sieds – Frank Hoogenboom

 2017emm3

Wat een heerlijke stelling. Na Pe4 gaat de pion op c5 verloren, terwijl er nog steeds een gezonde stelling overblijft.

Maar nee: Pxf7?? met de gedachte dat na Txf7 Le4 winnend zou zijn. Helaas. Lb7! en dit werd door Frank niet meer uit handen gegeven. (2½-½, maar het had dus ook ½-2½ kunnen zijn)

Bord 4: Johan ten Napel – Ger

 2017emm4

De derde partij van Ger in drie jaar tijd. Een beetje duw- en trekwerk heeft tot bovenstaande slotstelling geleid. Johan werd nerveus, geloofde het wel en bood remise aan. Dat werd door Ger dankbaar aangenomen, want ieder half punt is er een, nietwaar? (3-1, maar de virtuele tussenstand is ondertussen 1-3)

Bord 5: Wytse – Henk Valkema

 2017emm5

Wytse mishandelde de opening en kwam een pion achter. Gelukkig wel een solide stelling en Henk zag niet hoe hij de witte vesting op moest blazen. Remise dus. (3½-1½, virtueel 1½-3½)

Bord 6: Nico Lemsom – Frits

 2017emm6

Na het betere gooi- en smijtwerk waar Nico de hele tijd groot voordeel had kreeg Frits één kans. In deze stelling is Lh4! de aangewezen zet. De verdediging is op orde en na Dxg2 kunnen de witte stukken in het doosje. Helaas. Lh2 werd gevolgd door Pfg5+ en Dxd6 en zwart is kansloos. (4½-1½, maar virtueel: 1½-4½)

Bord 7: Tjeerd – Tromp Willem van Urk

 2017emm7

Zwart heeft onderweg al eens mat in 6 gemist, maar staat nog steeds twee pionnen voor. De dame is naar d6 gespeeld en het lot lijkt bezegeld. En vind dan maar eens in gierende tijdnood de zetten 1. Dxd6, exd6 2. dxe5! en de witte pion loopt door! Gemist en dan weet zwart het verder goed uit te spelen. Verlies derhalve. (5,5-1,5, maar inderdaad het had dus ook gewoon 1,5-5,5 kunnen zijn)

Bord 8: Klaas van Meijeren – Renske

 2017emm8

Zwart staat (veel) beter en …, b6 is hier de aangewezen zet. Er is geen verbinding tussen de witte torens en zwart kan snel op de damevleugel toeslaan. Helaas opent Renske een tweede front met h5 om uiteindelijk als gevolg van gebrek aan denktijd ten onder te gaan. (6½-1½, maar 1½-6½ was ook zeer goed mogelijk).

Drama op drama, waardoor we met 6½-1½ verloren. Maar het had dus net zo goed andersom kunnen zijn!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek