Stilte voor de storm

Na afloop van de wedstrijd tegen De Donger die met 6,5 – 1,5 glansrijk werd gewonnen bleek nog eens dat we in de vorige ronde tegen DSC 2 een zeer duur punt hebben laten liggen, deze wedstrijd eindigde immers in een teleurstellende 4 – 4.

Hoe moeizaam het er in die wedstrijd aan toeging, zo vlotjes verliepen de partijen tegen De Donger. Ikzelf kwam na een blunder van Jan Odijk al heel snel gewonnen te staan en kon na een uur de stukken reeds opbergen. Erwin tikte Sicco Elzinga uit en Tjeerd lokte een verkeerde afruil uit bij zijn tegenstander de heer Durk Wassenaar. Maarten moest te elfder ure invallen voor Joe, vocht als een leeuw maar moest (uiteraard) aan het 1ste bord toch zijn hoofd diep buigen voor W. Kooistra. De tussenstand 3 – 1.

Vier partijen nog bezig en alle 4 stonden beter voor ons. Hassan: T + 4 pionnen tegen T + 3 pionnen, Sible P + L + 3 tegen T + 3, Jan K + 2 tegen K + 1 en Ger 2 x T + 4 tegen 2 x T + 3. Fascinerend om te zien hoe dit tot een goed einde werd gebracht. Hassan en Sible werden mede geholpen door de klok van hun tegenstanders en wonnen dus, Ger speelde een puike partij en wist de winst in zijn eindspel overtuigend neer te zetten, alleen Jan moest in remise berusten terwijl zijn eindspel wel degelijk te winnen was, zo liet Joe die toch nog even was komen kijken zien.

Een onverwachte grote en gemakkelijke overwinning.

Die storm zal plaats moeten vinden op maandag 6 maart in Leeuwarden als wij op bezoek gaan bij de koploper in de 1ste klasse De Burght. Na de wedstrijden in ronde 5 zijn Sneek 3 en De Burght nog de enige titelkandidaten. De Burght heeft één matchpunt meer dus wij moeten winnen!

Frits (wo 1 feb 2005)