Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 18

Week 116

Month 333

All 122552

Currently are 6 guests and no members online

Bruin café

In Café de Slok in Stiens mochten wij aantreden tegen Jurjen Tolsma. Dit is een authentiek bruin café met een heerlijk krakende houten vloer. Het schaken vindt plaats een verdieping hoger in een zaaltje, waar elk door een willekeurige speler geproduceerd geluid met een even luid “ssssssssssssttttt” werd afgestraft door de 1ste bordspeler van Jurjen Tolsma.

Ik had gemeend de opstelling eens op zijn Jurjen Tolsma’s te moeten door elkaar husselen en Joe kan gerust zijn, dit blijft beperkt tot deze ene ene keer. Hassan speelde wel als vanouds op zijn vertrouwde 8ste bord en was ook als vanouds als eerste klaar, alleen het resultaat was dit keer (helaas) niet vanouds dus geen overwinning maar een remise. En er zouden nog vele volgen! Nummer 2 in de rij was Sible aan bord 3 en ikzelf aan bord 4. Erwin aan bord 7 kwam eveneens remise overeen en bracht de stand dus op 2-2. Dit waren ook nog eens allemaal vrij bloedeloze remises, de strijd moest komen van de rest van de partijen.

Die strijd was er zeker bij invaller Wytze aan bord 2 met zwart gezeten. Hij moest toezien hoe zijn tegenstander een vrijpion over de e-lijn kon laten oprukken en besloot alle stukken op de koningsstelling te projecteren. Een waarlijk schitterend torenoffer op f3 zou zeker remise hebben bewerkstelligd, de witspeler greep in tijdnood echter volkomen mis, verloor daardoor een toren en de partij, 3-2 voor ons. Vervolgens weer 2 remises, Jan aan bord 6 en Tjeerd  aan bord 1. Tjeerd stond eerst een mooie vrijpion voor maar leverde die in, kwam zelfs een pion achter te staan, maar haalde toch nog remise. 4-3 was toen de stand met de partij van Joe aan bord 5 nog te gaan. Lang zag het ernaar uit dat Joe deze partij zou gaan winnen, aan het eind van de partij was remise nog steeds minimaal haalbaar. Mis ging het toen Joe eerst het paard van zijn tegenstander weigerde van het bord te slaan, waarna het paard daarna tot overmaat van ramp een schaakvork kon geven en deze partij dus verloren ging.

4-4 de einduitslag derhalve. Na de wedstrijd werd er nog even nagepraat aan de toog over weer een bijzondere wedstrijd (6 remises, 1 keer winst, 1 keer verlies).

Frits (zo 4 dec 2005)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek


webslaaf:  Wim Ykema