Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 177

Yesterday 258

Week 1137

Month 4860

All 229116

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

We togen naar Leeuwarden in de wetenschap dat alleen winst ons zou kunnen helpen het verblijf in de promotieklasse met wellicht nog 1 jaar te verlengen.

 

We kwamen goedkoop aan een 1-0 voorsprong. Aangezien de mobiele telefoon van de tegenstander van Sake Jan (het scheen voor de tweede keer?) afging greep de scheidsrechter in en verklaarde de partij voor hem verloren. Het staat in de reglementen maar ik blijf het wreed vinden om op zo’n manier een wedstrijd te moeten winnen, ook al blijft het natuurlijk een stommiteit. Overigens stond Sake Jan er goed voor.

 

Hasan was ondanks een hem teisterende hoofdpijn er toch in geslaagd de partij snel naar zijn hand te zetten. Ook hier werd de partij echter beëindigd door een arbitrale beslissing, aangezien de tegenstander van Hasan een onreglementaire zet had gedaan. Twee incidenten verder en een snelle 2-0 voorsprong dus.

 

Het strijdveld overziend zag ik zeer goede kansen voor Wytze dus nog een paar remises erbij en de buit was binnen. Invaller Maarten mocht van mij als eerste remise aannemen in een stelling waarin hij materieel op achterstand stond, een logische beslissing.

 

 

 

Erwin kreeg een pionnenopmars te verwerken, maar geduldig als altijd bouwde hij zijn eigen fort en mocht ook een remise noteren.

 

 

Ikzelf kwam met zwart goed uit de opening. Op een gegeven moment kwam er een paard op bezoek op h6, maar daarvoor kreeg ik een krachtige tegenaanval terug, die ik besloot met eeuwig schaak en weer een nuttige remise erbij. Echter zoals Maarten direct na de partij aangaf en mijn alter ego Fritz liet zien was een tussenzet met het paard zelfs direct winnend geweest. Op dat moment was de stand dus 3,5 – 1,5.

 

Sible overleefde de Schotse opening niet, en bleef daarna achter de feiten aanlopen. Wytze was als gezegd lekker bezig. Een blik op zijn klok gaf helemaal een bewijs van zijn inzet want Wytze had bijna de volle 1.45 uur verbruikt voor zijn eerste 35 zetten. Een ieder die Wytze kent weet dat dàt heel bijzonder is. In de partij haalde hij 2 pluspionnen. Het leek nog even mis te gaan toen hij een kwaliteit moest inleveren, maar met loper en 3 pionnen tegen toren en 1 pion wist hij zijn winst en de teamwinst binnen te halen.

 

Hierdoor was de partij van Piet Sikma om des keizers baard. Met elk een toren en nog wat pionnen was de strijd reeds lang in evenwicht, even leek Piet de controle over de partij te verliezen na het verlies van 1 van de pionnen, maar in tijdnoodfase (voor beide) wist hij de partij keurig remise te houden.

Eindstand 5-3.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek