Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 198

Yesterday 258

Week 1158

Month 4881

All 229137

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Op een zeer regenachtige avond togen we voor de eerste van totaal drie keer dit seizoen naar Leeuwarden. Iedereen van Sneek 3 was perfect op tijd aanwezig, zodat wat ons betrof de wedstrijd ook keurig om 19.45 uur van start kon gaan.

Vooraf hadden we reeds gefantaseerd over onze mogelijke kampioenskansen, hetgeen gevoed werd door de versterking van ons team met een aantal spelers uit ons tweede. Als eerste moest Knudde worden bestreden.

De wedstrijd was gevorderd tot circa 22.00 uur totdat Sible, Wytze en ik vrijwel gelijktijdig, als vermoedelijk onderdeel van het strijdplan van Knudde, remise kregen aangeboden. Als verantwoordelijke riep ik onze heren tot de orde en maande hen tot doorspelen.

En wat gebeurde? Al snel wist Wytze de winst binnen te halen, door damewinst tegen toren, en Sible smaakte het genoegen van een overwinning vanuit zijn geliefde Bird’s opening (f4). Hij sloot vakkundig de vijandelijke toren in, die was niet meer te redden en opgave volgde.

Diezelfde opening werd gehanteerd door Erwin, hij probeerde initiatief te krijgen op de koningsvleugel, maar zette niet echt door. Hierdoor bleef alles in evenwicht en werd het dus een logische remise. Helaas moeten we dan de partij van de enige dissonant van dit gezelschap belichten.

Ik meende brutaal een gedekte pion te kunnen slaan want de toren stond toch gepend? Niet dus, en weg loper en weg partij. Ik voelde me de Eelke van Sneek 3 (zie seizoen 2007-2008 Philidor 3 – Sneek 3 7 – 1). Ger leek onder de voet te worden gelopen, in de wandelgangen gaf hij mij reeds te kennen om rekening te houden met zijn nederlaag.

Echter gebruikte zijn tegenstander te veel materiaal om de koning onder vuur te houden, zodat Ger ineens tegenkansen kreeg, en met elke zet werd zijn stelling er beter op en bracht de materiële voorsprong toch nog de winst.

Nick had vanuit het Spaans een mooie aanval opgezet op de koningsvleugel, die Abe te veel werd. Door deze overwinning was de zege op Knudde reeds binnen. Sybrand had een stelling die leek door doorgeefschaak te zijn ontstaan.

Door zich zeer zorgvuldig te verdedigen en alle stukken op de 8ste rij te posteren lukte het hem, zeker naar ruil der dames, het initiatief naar zich toe te trekken en nog te winnen ook!

Tenslotte probeerde Joe ijzer met handen te breken door een eindspel van loper+3 pionnen tegen paard+2 pionnen in winst om te zetten. Gelukkig sloot hij vrede vlak voor het verstrijken van de tijd van zijn tegenstander.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek