Gastenboek

evelyngx4
New super hot photo galleries, daily updated colle
New hot project galleries, daily updates http://okemosamaturea***.alypics.com/?tabitha free *** uplode celebrity *** actress bbw gay *** tan boots *** scandale ***
dinsdag 16 augustus 2022
tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 4

Yesterday 219

Week 448

Month 4171

All 228427

Currently are 8 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

WES heeft zijn intrede genomen in een basisschool, alwaar wij in het lokaal van groep 8 de strijd mochten aanbinden met de Wolvegaasters.

 

De aller-snelste was zoals te doen gebruikelijk onze Wytze. Hij kreeg een stuk in de schoot geworpen, in een stelling waarin hij tot dan toe steeds tegen een achterstand van een pion aankeek.

 

Sybrand combineerde er lustig op los en de verwikkelingen werden zijn tegenstander even te veel, hetgeen ook een stuk kostte. Een snelle en comfortabele 2-0 voorsprong.

 

Erwin hield het hoofd koel tegen de oud-burgemeester van Westellingwerf. Op het juiste moment bood hij remise aan, welke werd aangenomen. Tijdens de uitvoerige analyse, die meer tijd in beslag nam dan de partij, in het lokaal van groep 5 bleek dat Erwin goed weg was gekomen.

 

Ikzelf kon met zwart totaal geen voordeeltjes ergens vandaan toveren en hetzelfde gold voor mijn tegenstander. De partij was te eenvoudig van opzet zullen we maar zeggen. Ook remise.

 

Nick speelde in zijn favoriete Siciliaan met tegengestelde rochades. Lange tijd leek geen van beide echt door te kunnen drukken, totdat zijn tegenstander besloot er wat materiaal tegen aan te gooien. Een foute beslissing, zo bleek al snel. Hiermee was de stand op 4-1 gekomen.

 

Sible, die de teleurstelling van een niet geslaagd rijexamen nog moest verwerken, had het moeilijk in zijn partij. Gelukkig hielp zijn tegenstander een handje, door plots remise voor te stellen in een onduidelijke stelling, dit werd gretig aanvaard door Sible. De overwinning was op dat moment een feit.

 

Ger moest het hoofd buigen voor Robert Stallinga. Dit was geheel onnodig. Robert had veel materiaal gegeven voor een koningsaanval, Ger joeg de vijandelijke koning met zijn dame op, maar had een gemeen paardzetje over het hoofd gezien. Die had hij eenvoudig eraf kunnen slaan met zijn toren.

 

Invaller Julius won met een briljante paardzet een stuk en leek op die manier eenvoudig te kunnen winnen. Hij moest echter ook weer een stuk inleveren, wat resteerde was een eindspel met een pion meer voor Julius. Hier ging hij eens goed voor zitten, want hij zou voor het eerst in zijn leven een dergelijk eindspel winnen. Maar dit huzarenstukje moet toch nog even op zich laten wachten, want eerst verloor Julius een pion en in een verloren staande positie bood zijn vrouwelijke tegenstander remise aan!

 

Een keurige overwinning van 5-3.

 

WES               1770 - Sneek 3           1773 3   - 5

Fokke Jonkman     1970 - Nick Bijlsma      1977 0   - 1

Robert Stallinga  1877 - Ger de Boer       1804 1   - 0

Gerrit Groen      1903 - SiebrandFrietema 1991 0  - 1

Remco Heite       1913 - Erwin Denissen   1711 0.5 - 0.5

Meine Wassenaar  1796 - Sible Koopmans    1736 0.5 - 0.5

Martijn Veldhuizen 1736 - Frits Pen         1742 0.5 - 0.5

Miranda Kersbergen 1464 - Julius Bosma      1580 0.5 - 0.5

German Popken    1500 - Wytze van der Zee 1643 0  - 1

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek