WES heeft zijn intrede genomen in een basisschool, alwaar wij in het lokaal van groep 8 de strijd mochten aanbinden met de Wolvegaasters.

 

De aller-snelste was zoals te doen gebruikelijk onze Wytze. Hij kreeg een stuk in de schoot geworpen, in een stelling waarin hij tot dan toe steeds tegen een achterstand van een pion aankeek.

 

Sybrand combineerde er lustig op los en de verwikkelingen werden zijn tegenstander even te veel, hetgeen ook een stuk kostte. Een snelle en comfortabele 2-0 voorsprong.

 

Erwin hield het hoofd koel tegen de oud-burgemeester van Westellingwerf. Op het juiste moment bood hij remise aan, welke werd aangenomen. Tijdens de uitvoerige analyse, die meer tijd in beslag nam dan de partij, in het lokaal van groep 5 bleek dat Erwin goed weg was gekomen.

 

Ikzelf kon met zwart totaal geen voordeeltjes ergens vandaan toveren en hetzelfde gold voor mijn tegenstander. De partij was te eenvoudig van opzet zullen we maar zeggen. Ook remise.

 

Nick speelde in zijn favoriete Siciliaan met tegengestelde rochades. Lange tijd leek geen van beide echt door te kunnen drukken, totdat zijn tegenstander besloot er wat materiaal tegen aan te gooien. Een foute beslissing, zo bleek al snel. Hiermee was de stand op 4-1 gekomen.

 

Sible, die de teleurstelling van een niet geslaagd rijexamen nog moest verwerken, had het moeilijk in zijn partij. Gelukkig hielp zijn tegenstander een handje, door plots remise voor te stellen in een onduidelijke stelling, dit werd gretig aanvaard door Sible. De overwinning was op dat moment een feit.

 

Ger moest het hoofd buigen voor Robert Stallinga. Dit was geheel onnodig. Robert had veel materiaal gegeven voor een koningsaanval, Ger joeg de vijandelijke koning met zijn dame op, maar had een gemeen paardzetje over het hoofd gezien. Die had hij eenvoudig eraf kunnen slaan met zijn toren.

 

Invaller Julius won met een briljante paardzet een stuk en leek op die manier eenvoudig te kunnen winnen. Hij moest echter ook weer een stuk inleveren, wat resteerde was een eindspel met een pion meer voor Julius. Hier ging hij eens goed voor zitten, want hij zou voor het eerst in zijn leven een dergelijk eindspel winnen. Maar dit huzarenstukje moet toch nog even op zich laten wachten, want eerst verloor Julius een pion en in een verloren staande positie bood zijn vrouwelijke tegenstander remise aan!

 

Een keurige overwinning van 5-3.

 

WES               1770 - Sneek 3           1773 3   - 5

Fokke Jonkman     1970 - Nick Bijlsma      1977 0   - 1

Robert Stallinga  1877 - Ger de Boer       1804 1   - 0

Gerrit Groen      1903 - SiebrandFrietema 1991 0  - 1

Remco Heite       1913 - Erwin Denissen   1711 0.5 - 0.5

Meine Wassenaar  1796 - Sible Koopmans    1736 0.5 - 0.5

Martijn Veldhuizen 1736 - Frits Pen         1742 0.5 - 0.5

Miranda Kersbergen 1464 - Julius Bosma      1580 0.5 - 0.5

German Popken    1500 - Wytze van der Zee 1643 0  - 1