Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 189

Yesterday 258

Week 1149

Month 4872

All 229128

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Sneek 3 won dinsdag met 4½-3½ van Jurjen Tolsma en staat aan kop in de eerste klasse.

Van de FSB site

November 2008

tijdens de wedstrijd Sneek 3 – Jurjen Tolsma, dd 25 nov. speelde Nick Bijlsma aan bord 1 tegen dhr. Torensma. Op de zaterdag voorafgaand aan dit treffen speelde Bijlsma mee bij Unitas 2 aan bord 4. Bijlsma is specifiek dispensatie verleend te spelen in Unitas 3, het jeugdteam, bestaande uit meerdere spelers van de FSB. Voorafgaand is geen dispensatieverzoek ingediend om Bijlsma in een ander team dan Unitas 3 te laten uitkomen. De uitslag wordt derhalve omgezet in een reglementaire winst voor de speler van Jurjen Tolsma, waarbij de uitslag komt op 3,5 – 4,5.

 Er werd door Sneek 3 een heel moeizame overwinning  behaald op de gasten uit Stiens. Het feit dat twee invallers meededen kon hiervan niet de reden zijn, want die behaalden heel keurig 1,5 punt.

Een rondje langs de borden: op bord 5 speelde Theun tegen de oud-scheikundeleraar Pieter Sinnema. Die wordt overigens als sterkste speler van het team uit Stiens gezien. Theun vergaloppeerde zich lelijk en moest al vrij vroeg in de partij een stuk inleveren. Hij kon dit ook niet meer rechtbreien en incasseerde de eerste nul.

Ook Sible aan bord 6 moest een nederlaag incasseren.  Hiervan heb ik niet veel gezien, alleen dat Sible toch wel goed uit de opening was gekomen, maar dat bleek dus niet voldoende. Hierdoor stonden we al heel vroeg op een verrassende 0-2 achterstand.

Gelukkig was daar Sake-Jan op bord 8, die een mooie aanvalspartij ook eens echt doorzette en de winst kon optekenen.

 

 

De stand werd gelijkgetrokken door Erwin (aan 3). Het vrijwillig inleveren van de kwaliteit door zijn tegenstander bleek niet juist en dit werd op de vertrouwde degelijke wijze door Erwin aangetoond.

Ikzelf (4) speelde de saaiste aller partijen, dit kon dus niets anders dan in remise eindigen.

Nick (1) had een hele kluif aan de heer Torensma. Geduldig als altijd wachtte Nick af en sloeg op het juiste moment toe, hetgeen resulteerde in een voorsprong van 3,5 – 2,5.

Jan-Hans (8) liet het aankomen op een eindspel met ongelijke lopers. Daarbij kwam dat hij eerst 1 pion minder had, daarna 2, maar kon dit toch knap remise houden.

Alle ogen waren toen gericht op onze crack Sybrand aan bord 2. In een zeer spannende partij trok de zeer goed partij gevende Piet Hoogland het initiatief naar zich toe. Met loper en paard tegen toren en ieder nog een paar pionnen probeerde hij van alles, maar Sybrand verdedigde zeer secuur en wist deze partij uiteindelijk remise te houden en daarmee de overwinning veilig te stellen.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek