Sneek 3 – Westergoo 5½ - 2½

Ook Westergoo werd door het derde team van Sneek aan de zegekar gebonden.

 

Resumé: de eerste remise, van totaal vijf remises, kwam ik (7) overeen met Jan Nota, ook ooit eventjes bij Sneek actief geweest. Herhaling van zetten in een verder potdichte stelling was hier debet aan. Ger (3) bereikte met zwart een heel actieve stelling, won een belangrijke pion, maar toen zijn tegenstander vervolgens een vol paard cadeau gaf besloot hij maar gelijk op te geven.

 

Vervolgens consolideerden wij onze voorsprong door 3 remises op rij van Sible (8), Erwin (5) en Hasan (6). Een 3-2 voorsprong en winstkansen op borden 1, 2 en 4, dat moest toch lukken!

 

Het vierde punt werd gescoord door Sybrand, zie hoe hij weer lekker aanvalt en daarvoor wordt beloond.

 

 

Joe besloot remise aan te bieden om de teamwinst veilig te stellen. Dit deed hij overigens, zo het leek, in gewonnen positie. Zijn tegenstander, Josef Dölle, nam zijn remiseaanbod in beraad en liet dit afhangen van de partij aan bord 1 tussen Nick en Mark Masmeijer. Nick leek de partij naar zich toe te trekken, maar Mark gaf steeds meer tegengas en het tij leek te keren. Inmiddels had die Josef de klok zeker 20 minuten laten doorlopen en had nog maar 3 minuten bedenktijd.

De gehele tijd had hij bovendien alleen maar oog voor Nick en Mark en niet voor zijn eigen partij.

 

 

De overwinning was daarmee binnen. Aan bord 1 gingen ze overigens vrolijk verder. Nick probeerde zijn 100% score te behouden en Mark daarentegen probeerde daar weer een stokje voor te steken.

 

Zoals al eerder gememoreerd lukt het Mark om sterk terug te komen en dwong Nick uiteindelijk eeuwig schaak af en deze partij eindigde dus in remise.