fritspen

Tegen Schaakwoude 2 liepen wij tegen de kleinst mogelijke nederlaag op.

Graag had ik dit verslag van enkele partijfragmenten willen vergezellen, maar alleen van Dirk heb zijn partij binnengekregen. Daarom een poging de overige partijen van enig commentaar te voorzien.

Erwin (1) bood goed tegenspel met zijn Hollandse opening. Ergens in het middenspel ging het ineens mis. Selwin (2) was verrast om aan zo'n hoog bord te moeten plaatsnemen, maar hoe terecht (achteraf). Na eerst een remisevoorstel te hebben afgeslagen ging hij er nog eens goed voor zitten, bracht zijn stukken binnen op de zevende rij en kon de (knappe) overwinning bijschrijven. Anna Maja (3), onze kersverse Nederlandse snelschaakkampioen (voor de 4de keer!), trad aan op bord 3 en liet ook met 'langzaam' schaken zien waartoe zij in staat is. Er werd al snel veel materiaal geruild en met nog alleen voor beide een toren en een handvol pionnen werd tot een voor Anna Maja keurige remise besloten. Frits aan bord 4 kwam zeer sterk uit de opening, stoomde met zijn pionnen dwars door het centrum, maar een uitval van de dame werd niet goed gepareerd met als gevolg dat hij op een gegeven moment een stuk achterstond. Toen hij ook nog eens weigerde een plompverloren toren van het bord af te slaan moest hij zich wel gewonnen geven. Wytze (5) ging ergens de mist in maar omdat dit al vroeg in de avond was heb ik dit niet helemaal meegekregen. Coos (6) speelde een knotsgekke partij. Hij overrompelde in eerste instantie zijn tegenstander, kwam een toren voor te staan, waarna zijn tegenstander alles wat hij nog overhad in de strijd gooide op jacht naar Coos zijn koning. Coos onstnapte ternauwernood en kon het punt incasseren.

Theun (7) speelde het degelijk en aangezien alle zware stukken via de e-lijn afgeruild zouden gaan worden werd de vrede gesloten. Dirk (8) begon zijn debuut in het derde met een uitstekende remise. Hij had zelf het idee dat zijn tegenstander beter stond en nam zijn remisevoorstel dan ook graag aan.

Samenvattend blijkt dus dat onze jeugd jet met 2,5 uit 3 uitstekend heeft gedaan, jammer dat de "oudjes" met 1 uit 5 het er zo slecht af hebben gebracht........